Social

Fără discursuri și depuneri de coroane pe 1 Decembrie

Sărbătoare mare în acest sfârșit de săptămână. În întreaga regiune, românii sunt chemați duminică la parade militare, la fasole cu ciolan, mâncare tradițional românească, și tot în week-end se aprind luminițele de sărbătoare. Vor fi zile pline, cu o bogată încărcătură emoțională.

La Buzău, duminică, de 1 decembrie, va avea loc o paradă militară spectaculoasă, vor fi concerte în aer liber dar și aprinderea iluminatului festiv de sărbători. La fel ca anul trecut, parada militară va avea loc de la ora 10 pe Calea Eroilor unde peste 500 de angajați ai MAPN și MAI vor defila în fața buzoienilor. Militarii vor scoate pe teren și vehiculele din dotare, principala atracție pentru cei mici. Buzoienii vor putea admira tancuri și mașini de luptă. La paradă vor lua parte și piloţi ai Forţelor Aeriene Române care vor survola zona cu mai multe elicoptere și avioane.

Buzoienii care vor fi prezenţi la eveniment, vor putea vedea în premieră anumite vehicule şi sisteme din dotarea armatei. Este vorba despre maşina de luptă a infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, tancurile TR 85 M 1 „Bizonul”, sistemul de artilerie antiaeriană blindat „GEPARD” aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, precum şi alte echipamente din dotarea marilor unităţi şi unităţi din Garnizoana Buzău Pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare, Poliţia Municipiului Buzău şi Poliţia Locală vor dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele către Calea Eroilor, pentru 1 decembrie.

Pe de altă parte, pentru prima data, autoritățile buzoiene au renunțat la tradiționalele discursuri și depuneri de coroane pe 1 decembrie.

Imediat după activitățile care vor avea loc pe Calea Eroilor, buzoienii sunt așteptați la masă. În Parcul Crâng vor fi oferite circa 3 mii de porții de fasole cu ciolan, plăcintă și vin fiert. Iar după amiază, de la ora 16, polul distracției se va muta per Platoul Dacia , în fața Primăriei Buzău. Aici va fi aprins iluminatul festiv, pentru ca un moment asemănător să aibă loc la Consiliul Județean Buzău.