Actualitate

Fată de 15 ani, moartă în accident la Podgoria. Cum a ajuns un puști de aceeași vârstă să conducă mașina morții

foto cu caracter ilustrativ

Un teribil accident de circulație s-a produs în această dimineață pe DN2 E85, în afara localității Podgoria, unde o mașină s-a răsturnat, iar o adolescentă de 15 ani, pasageră în autoturism, și-a pierdut viața.

Potrivit polițiștilor buzoieni, la volanul mașinii se afla un puști de 15 ani din Vrancea, fata fiind tot din județul vecin.

”În timp ce conducea un autoturism pe direcția Focșani către Râmnicu Sărat, un tânăr în vârstă de 15 ani, din Vrancea, ar fi pierdut controlul asupra direcției și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Accidentul s-a soldat cu  decesul pasagerei, o tânără în vârstă de 15 ani, din Vrancea”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Potrivit unor surse din anchetă, băiatul ar fi din localitatea vrânceană Bordești, iar fata din comuna Dumbrăveni. Azi-noapte, puștiul ar fi luat cheile mașinii tatălui său și a plecat la plimbare, chiar dacă abia peste 3 ani va avea vârsta legală pentru a poseda permis de conducere. Cei doi au pornit spre Buzău, iar la un moment dat, din cauza vitezei foarte mari, mașina fiind una puternică, un BMW X3 cu volan pe dreapta, dar și pe fondul lipsei de experiență, băiatul a pierdut controlul asupra direcției, iar mașina s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp. În accident, pasagera s-ar fi lovit de mai multe ori cu capul de stâlpul mașinii, accidentul fiindu-i fatal. Așa-zisul șofer s-a ales, în schimb, cu răni minore.

La acest moment nu sunt date care să arate dacă puștiul ar fi consumat alcool ori droguri. Polițiștii buzoieni au deschis un dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.