Actualitate

FENOMEN ÎNGRIJORĂTOR! 14 pietoni, implicați în accidente. Doi au murit, printre care și un copil

Anul are un debut negru din punct de vedere al accidentelor rutiere în care au fost implicați pietonii. Nu mai puțin de 14 astfel de evenimente rutiere au avut loc în primele trei luni ale lui 2021 și, din păcate, două dintre evenimentele rutiere înregistrate pe șosele din județul Buzău s-au soldat cu decese.

Un accident înfiorător a fost cel de la Căldărăști în care o fetiță de șase ani și-a pierdut viața după ce ar fi coborât dintr-un microbuz, pe partea carosabilă și a încercat să traverseze strada fără să se asigure. Un alt accident în care un pieton și-a pierdut viața a fost înregistrat la Costești. De asemenea, un alt pieton a fost rănit grav, iar alți 11 răniți ușor în urma unor accidente rutiere. Toate aceste evenimente au aceleași cauze: traversarea prin locuri nepermise și deplasarea pietonilor pe partea carosabilă.

Fenomenul îi îngrijorează pe oamenii legii care deși spun că cifrele sunt în ușoară scădere față de anul trecut atrag atenția asupra modului în care trebuie să ne deplasăm, în siguranță, când ne aflăm în postura de pieton.

  • Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce      v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;
  • Angajaţi-vă în traversare doar după ce sunteţi siguri că şoferii v-au observat intenţia şi au oprit autovehiculele;
  • Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  • Respectaţi culorile semaforului electric;
  • Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
  • Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
  • Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!

De asemenea, polițiștii atrag atenția că fac periodic verificări în trafic iar cei prinși că nu respect legea, chiar dacă sunt pietoni, sunt amendați. De la începutul anului au fost aplicate 1500 de sancțiuni.