Divertisment

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară “Benone Sinulescu”, sâmbătă și duminică în Drăgaică. Ediția a V-a aduce nume mari la Buzău

Festivalul Național Concurs de Muzică Populară Benone Sinulescu va avea loc în acest weekend, pe 17 și 18 iunie, pe scena Târgului Drăgaica. Evenimentul a ajuns la ediția a V-a și este organizat în fiecare an de către Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman și Primăria Municipiului Buzău, în memoria regretatului artist Benone Sinulescu, un artist de referință al muzicii populare românești.

În cele două zile ale festivalului, pe scena celui mai vechi târg atestat documentar din România, Drăgaica, vor urca artiști consacrați ai muzicii populare românești. Laura Lavric, Niculina Stoican, Florin Vasilică, Nemuritorii, Radu Ciordaș, Ionica Stan și Fetele din Botoșani vor urca pe scenă sâmbătă, pe 17 iunie. Sâmbătă va avea loc și spectacolul oferit de Ansamblul de Muzică și Dansuri Populare Bulgare de la Sofia, considerați a fi unul dintre cele mai bune ansambluri private din Europa.

Programul Galei Laureaților din cea de-a doua zi va fi urmat de recitalul mult așteptat al lui Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii, Traian și Valeria Ilea, Vali Boghean Band, Mihai Ciobanu, Adrian Naidin, Emilia Dorobanțu, Nicolae Datcu, Ilie Caraș, Lilia Roșca, Mihaela Tabură și Adriana Stuparu.

Programul artistic al celor două zile de festival va începe in jurul orei 17:00. Sorin Ghilea va întreține atmosfera pe parcursul celor două zile, iar cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru, va prezenta Gala de premiere, în calitate de invitat special, așa cum a făcut-o încă de la prima ediție a festivalului.

Concursul de Muzică Populară Benone Sinulescu are ca scop principal descoperirea unor noi talente. Concursul va fi găzduit de Teatrul George Ciprian din Buzău, sâmbătă între orele 10:00 -17:00. Premiile concursului vor fi anunțate pe scena de la Drăgaica în cadrul festivității de premiere, duminică, 18 iunie, de la ora 17.00.

Participanții au vârste până la 30 de ani, iar concursul cuprinde trei secţiuni:

  • solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până la 12 ani);
  • solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);
  • solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani).

Câștigătorii Concursului de Muzică Populară ”Benone Sinulescu”, ediția a V-a, vor fi validați de membrii juriului, compus din: Traian Ilea, Adrian Naidin, Nicolae Datcu, Ilie Caraș, Radu Ciordaș, Teodor Isaru și Adriana Stuparu.