Divertisment

Ionel Tudorache, în pragul vârstei de 70 de ani. Marele artist s-a născut la Buzău pe 17 iunie

Marele artist Ionel Tudorache a ajuns în pragul vârstei de 70 de ani. Viața sa înseamnă muzică și piesele La chilia-n port, Căpitane de județ sau Portofele, portofele vor rămâne pentru totdeauna în interpretarea sa la inima publicului.

Buzoianul va împlini mâine 70 de ani. Artistul s-a născut în 1953, în orașul Buzău, fiind fiul violonistului Aurel Tudorache.

A învățat să cânte la acordeon aproape singur, sub îndrumarea unui unchi care i-a arătat primele taine ale instrumentului, pe care le-a deslușit mai apoi de unul singur. Ionel Tudorache își amintește cu drag de copilăria pe străzile din Buzău, de jocurile cu ceilalți copii, dar mai cu seamă de nunțile și balurile unde își acompania tatăl la hore și cântări până spre ziuă.

Despre cariera de muzician, Ionel Tudorache își amintește cum își petrecerea verile pe litoral, împreună cu familia, unde avea cântări în fiecare seară și cum unde a cunoscut-o pe marea Romica Puceanu. Despre cunoscuta artistă, Ionel Tudorache povestește ca era o plăcere să canti cu ea. Lăutarul nostru a mai urcat pe scenă alaturi de artiști precum Tony Iordache, Gabi Luncă și se pare că însuși Nicolae Ceaușescu i-a îndrăgit stilul muzical, invitându-l mereu să-i cânte din repertoriul său.

Buzoianul și-a pus amprenta personală, adăugând mereu în interpretările sale două – trei strofe, ce surprind chiar acele trăiri unice ale omului, cu suferințele și însingurările sale, cu iubirea și emoțiile vieții.

Ionel Tudorache a preluat cântece vechi pe care le-a șlefuit cu măiestrie și le-a dat mai departe generațiilor viitoare, ca o veritabila moștenire.

La multi ani, Ionel Tudorache! Viață lungă, plină de muzică!