Actualitate

Fluență pe DN 10. Se termină lucrările, se ridică semafoarele

Sezonul estival 2022 va aduce mai multă fluență în traficul de pe DN 10, Buzău-Brașov, un drum aflat în lucru, în câteva puncte, ceea ce face ca șoferii să aștepte la semafor pe raza mai multor comune. În perioada imediat următoare, vor fi finalizate majoritatea lucrărilor de consolidare a drumului. Dar asta nu înseamnă că toate semafoarele din zona Barajului Siriu, cele care fac ca șoferii să aștepte în trafic minute bune, vor fi ridicate.

„Este vorba despre două care se află pe UAT Măgura, sunt în proporție de 90% finalizate. Mai durează cam 30 de zile. Celelalte două de pe UAT Sibiu, mai durează cam o lună jumate. Până la 15 iunie sunt terminate toate”, declară reprezentantul Secției Drumuri Naționale Buzău, Leon Velicu

De asemenea, se estimează că, la jumătatea lunii iunie, va fi redat traficului noul pod de la Cislău, zonă în care se circulă alternativ, traficul fiind semaforizat.

Rămân însă de continuat lucrările de la Siriu , acolo unde este nevoie de intervenții ample pentru stabilizarea versantului, de pe care cad periodic bolovani și aluviuni. În zona viaductului Teherău, va rămâne în funcțiune un semafor, dar pe o distanță mult mai scurtă decât este în prezent.

Etichete