Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Foc de tabără, în fața blocului. Câțiva tineri au incendiat, în miez de noapte, un trunchi de copac aflat la ferestrele locatarilor

Sursa: Sindicatul Poliției Locale Rm. Sărat

5 tineri puși pe distracție, în miez de noapte, au terorizat locatarii blocurilor din zona cartierului Piata Halelor din Râmnicu Sărat. Au petrecut ore bune pe băncile de pe alei, făcând gălăgie dar și mizerie de jur împrejur, și mai grav, au incendiat trunchiul unui copac dar și alte lemne, la doar câțiva metri de ferestrele locatarilor. Cu toate acestea, nicio persoană nu a anunțat Poliția pentru a interveni la timp.

Totul s-a petrecut târziu în noapte, după ora 02:00. În fața blocurilor de la Piața Halelor au ajuns câțiva tineri care, în scurt timp, au trezit întreg cartierul. Petrecăreții au făcut gălăgie, au consumat băuturi alcoolice și au mâncat semințe, aruncând sticlele goale și cojile de semințe pe alei dar și pe spațiul verde. Și nu doar atât. La un moment dat, tinerii petrecăreți s-au gândit să facă un foc de tabără. Au dat foc trunchiului unui copac, chiar la câțiva metri de bloc.

Joi, 10 iunie, în urma postărilor de pe rețelele de socializare, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă, polițiștii locali au identificat 5 tineri care ar fi luat parte la “petrecere” și i-au amendat. Cei 5 teribiliști au fost sancționați cu amenzi în valoare de 14 000 lei.

“În urma verificărilor și cu ajutorul camerelor de luat vederi din zona adiacentă, polițiștii locali au identificat pe numiții :R.S. , P.M.D , A.C.M., M.V., H.R., cu vârste cuprinse între 19-24 ani, cu domiciliul în municipiul Rm-Sărat și comunele limitrofe, care, în noaptea de 09/10.06.2021, între orele 02.30-04.30, au consumat băuturi alcoolice, au incendiat un trunchi de copac și alte materiale lemnoase, deranjând liniștea locatarilor din zonă. Persoanele în cauză au fost invitate la sediul instituției unde au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea Legii 61/1991 cu amenzi în valoare de 14.000 lei”, anunță Poliția Locală Rm. Sărat.

Pe de altă parte, polițiștii locali fac apel la râmniceni ca în momentul în care sunt martori ai unor astfel de fapte să solicite ajutorul oamenilor legii.

“Precizăm faptul că nici în această cauză niciun locatar din zonă nu a semnalat evenimentul. Pe această cale rugam locuitorii municipiului să semnaleze în timp util Dispeceratul Poliției Locale la nr. de telefon: 0238/560101,pentru a putea interveni în timp util. Toți ne dorim un oraș curat și sigur, dar este nevoie de implicarea tuturor”, mai spun polițiștii locali.