Actualitate

Potop la Gherăseni. Ploaia, însoțită și de grindină, a căzut minute bune, în aproape toată comuna

Sursa foto: Facebook

Codul galben de vreme rea și-a produs efectele joi după amiază. A plouat torențial în județul Buzău, iar în unele localități a căzut și grindină. La Gherăseni, de exemplu, gheața din cer a căzut minute bune, pe sol formându-se un strat gros de bucăți de grindină. Fotografii postate pe rețelele de socializare de localnicii din comună arată pământul acoperit cu bucăți de gheață. Norocul a fost că gheața a căzut însoțită de cantități foarte mari de apă, astfel că nu a creat probleme prin grădinile oamenilor.

Sursa foto: Facebook

În aproape toată comuna Gherăseni potopul a venit însoțit de grindină, însă, din fericire, în unele zone piatra a fost de mici dimensiuni și în cantități foarte mici, astfel că nu a pus în pericol culturile.

“A fost o perioadă scurtă în care a căzut piatră, 3-4 minute, dar a venit cu foarte multă apă și efectiv nu a deranjat, nu a creat probleme. Pe camp n-am verificat, dar în sat, de exemplu, pomii fructiferi nu sunt afectați deloc. Probabil undeva pe câmp, frunzele porumbului sau grâului să fi fost desfăcute, dar, din primele evaluări, nu sunt daune. Undeva mai spre luncă, am înțeles, îmi zice cineva, ar fi venit un pic mai tare decât aici, în sat, dar e pășune, nu sunt probleme. Noi vom verifica în orele următoare pe câmp, să vedem dacă a fost afectat grâul”, a declarat pentru șansanews.ro viceprimarul din Gherăseni, Ion Dobre.

Județul Buzău este sub cod galben de ploi torențiale până la ora 23:00. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.  În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vremea va rămâne capricioasă până duminică noapte la ora 23.00, mai anunță meteorologii, care spun că trebuie să ne asteptam în continuare la ploi torențiale însoțite chiar și de grindină.