Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

FOCAR COVID-19 LA O INSTITUȚIE PUBLICĂ DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE. Trei angajați din compartimentul economic, infectați cu SARS-CoV-2

Crește numărul focarelor COVID-19 din instituțiile publice din Buzău. Ultimele confirmări de infecție cu SARS-CoV-2 vin de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Prima confirmare în rândul angajaților instituției publice din sistemul de sănătate a fost în urmă cu șapte zile, când sansanews.ro anunța, în exclusivitate, diagnosticarea cu COVID-19 a directorului economic.

Joi, alți patru angajați, din același departament, au fost testați de Direcția de Sănătate Publică. Probele au fost prelevate după ce o parte dintre cele patru persoane au anunțat că prezintă simptome specifice bolii.

Rezultatele testelor au fost gata în câteva ore, astfel că vineri două dintre persoanele testate au fost confirmate cu COVID-19. Numărul total al angajaților infectați cu SARS-CoV-2 a ajuns la trei, iar în aceste condiții, epidemiologii au declarat focar COVID-19 la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Una dintre cele patru persoane testate joi a ieșit negativă la testul COVID-19, iar pentru un alt angajat rezultatul este așteptat vineri după amiază.