SĂNĂTATE

FOCAR DE CORONAVIRUS ÎNTR-UN ALT CENTRU DE BĂTRÂNI. Sunt zeci de vârstnici infectați

Un nou focar de coronavirus într-un azil de bătrâni din județul Buzău.

De această dată, virusul a intrat în căminul pentru persoane vârstnice Alecu Bagdat din Râmnicu Sărat. 55 de persoane sunt pozitive acolo. Cei mai mulți infectați cu coronavirus, 47, sunt vârstnici cu probleme de sănătate, iar ceilalți 8 sunt angajați care îi îngrijeau pe bătrâni.

”Deocamdată, lucrurile acolo sunt în curs de organizare. Sunt 47 de beneficiari pozitivi. Bătrânii sunt asimptomatici, sunt afebrili, urmează să-i evaluăm și să decidem pentru cât timp. Sunt vârstnici cu comorbidități”, a declarat luni pentru șansanews.ro, medicul Felicia Vasile.

În cursul acestei zile,  specialiștii vor face o evaluare medicală a fiecărui beneficiar al centrului de la Rm.Sărat care a ieșit pozitiv la coronavirus si se va decide cine va fi internat și unde.

De asemenea, este în curs  de desfășurare o anchetă epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică pentru a se stabili cum a intrat coronavirusul în unitate.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Bătrânii aia, săracii, nu cred ca s-au inghiorlanit la terase si in concediu. 🙁 . Personalul in schimb… oare au mustrări de conștiință? Pe ai lor părinți ii protejează, bănuiesc. Ai altora n-au decat sa “crape”. Apartinatorii acelor bătrâni oare au vreo “strabatere” ca i-au dus acolo si lasat pe timp de pandemie cu niste necunoscuti? Asa, bănuiesc că au conștiință ușoară. Ca doar nu ei i-au îmbolnăvit. Nu? Uuuf Doamne, nu-i vezi tu pe toți? Sanatate, scapa cine poate!