SĂNĂTATE

S-A DESCHIS POLICLINICA DIN RM.SĂRAT. Acum se fac doar programări pentru consultații

După aproape jumătate de an în care Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Municipal Rm. Sărat a fost închis, în contextul amenajării unității spitalicești în unitate support COVID, de luni ușile policlinicii s-au redeschis. Cu alte cuvinte, râmnicenii dar și locuitorii din comunele învecinate care au diverse probleme de sănătate pot merge pentru investigații medicale într un cabinet din cadrul ambulatoriului. Ceea ce înseamnă mai puține drumuri până la medic dar și timp de așteptare scurtat.

,, Începând de astăzi, Policlinica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat  s-a deschis pentru pacienții din Rm. Sărat și zonele limitrofe . Este un moment demult așteptat. Speram să urmeze nu foarte departe, și deschiderea Spitalului Municipal  pentru că așa cum am mai spus-o sunt aproape 6 luni de când râmnicenii au fost privați de serviciile medicale. Este un prim pas de normalitate. Sunt oameni care așteptau ca în orașul lor  să existe un Centru unde se pot adresa în cazul în care au probleme. Deocamdată este vorba de programări care se fac și pacienții merg la cabinetele din Policlinică, dar cu siguranță în perioada următoare toate vor intra în normal și întreaga activitate se va desfășura ca  înainte de pandemie”, a declarat pentru șansanews.ro, primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan.

Reprezentanții Spitalului Rm. Sărat dar și autoritățile locale au luat măsuri clare astfel încât bolnavii care ajung în Ambulatoriu să fie în siguranță.

,,S-au luat toate măsurile de către conducerea Spitalului Municipal, cadrele medicale și de îngrijire. În acest moment sunt asigurate circuitele și toate măsurile sunt luate în așa fel încât lucrurile să intre în normalitate.”

Acum, odată redeschis ambulatoriul, autoritățile din Rm Sărat au o nouă solicitare: aceea ca și spitalul să fie redat râmnicenilor. Primarul Sorin Cîrjan a declarat că va solicita autorităților din sănătate ca odată cu transformarea Spitalului CFR Buzău în spital suport COVID, unitatea spitalicească din Râmnicu Sărat să fie redeschisă pentru pacienții non COVID.