Actualitate SĂNĂTATE

FOCAR DE CORONAVIRUS LA AZILUL DIN SMEENI. Bătrâni și angajați, infectați

Focar de coronavirus la Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Smeeni. 23 de beneficiari dintr-un total de 25 și 2 angajați din 21 câți are unitatea, au fost depistați cu coronavirus.  Totul a pornit de la un beneficiar care a făcut febră, motiv pentru care i-a fost prelevat test rapid. Ulterior, DSP a confirmat prezența coronavirusului, în urma testului PCR. După confirmarea primului beneficiar, s-a trecut la testarea în masă și, astfel, s-a depistat focarul cu un total de 25 de cazuri de COVID-19.

”La nivelul Căminului pentru persoane vârstnice Smeeni,  din structura DGASPC,  au fost depistați 23 de beneficiari pozitivi SARS Cov 2 și 2 angajați din structura centrului. 2 beneficiari sunt în spital, ceilalți au o stare bună, stabilă, sunt supravegheați medical și îngrijiți, suntem în legătură permanentă cu DSP și  urmăm toate recomandările dispuse” a declarat pentru șansanews.ro purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asuistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Roxana Kovacs.

Este pentru prima dată, de la debutul pandemiei, când coronavirusul intră în azilul de la Smeeni. Este, de altfel, singurul focar de COVID-19 existent la acest moment, în județ.

De la debutul pandemiei, județul Buzău a ajuns să numere, conform Grupului de Comunicare Strategică,  8586 de persoane infectate cu coronavirus în timp ce numărul deceselor a ajuns la 233.