Alertă Coronavirus Buzău Social

FOCARE DE CORONAVIRUS ÎN CENTRE DE COPII. DSP: ”Probabil ne vom confrunta și cu alte cazuri”

DPDC Buzau

Focare de coronavirus în două centre de copii din Buzău, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. 7 persoane angajate din cele două centre au fost confirmate cu COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat focar de COVID-19 la două centre de îngrijire din Buzău, unde au fost confirmate 7 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Astfel, la Centrul de Recuperare a Copilului cu Handicap nr. 9, unde se află 94 de persoane (personal și beneficiari), 3 persoane au fost confirmate pozitiv, iar la nivelul Comunității de Supraveghere și Control a Copilului cu Dizabilități se află 37 de persoane (personal și beneficiari), iar 4 au fost confirmate pozitiv. Toate persoanele identificate pozitiv cu SARS CoV-2, care sunt din rândul angajaților,  au fost internate în unități sanitare.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declanșat ancheta epidemiologică și a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea Coronavirusului și în rândul altor persoane. 

Redăm mai jos declarația dr.Carmen Scîntei din cadrul Direcției de Sănătate Publică, cu privire la cele două focare din centre de copii aflate în subordinea DGASPC Buzău: