Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

BUZĂUL, APROAPE DE PRAGUL DE 400 DE BOLNAVI COVID-19. 28 de noi cazuri confirmate, sâmbătă. Bebeluș de 4 luni, depistat pozitiv

Autoritățile anunță sâmbătă confirmarea a 28 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, ceea ce face ca Buzăul să numere, de la debutul pandemiei, un total de 397 de bolnavi. Dintre aceștia, 173 s-au vindecat și au fost externați.

Bolnavii de sâmbătă au vârste cuprinse între 4 luni și 80 de ani. 19 sunt femei și 9 bărbați. 4 dintre pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private.

Pacienții au fost internați, în funcție de locurile disponibile, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în spațiul special destinat pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Medicii epidemiologi au în lucru numeroase anchete care să stabilească numărul exact al contacților acestor bolnavi și să dispună măsuri, în consecință.

În județul Buzău sunt în carantină instituționalizată 23 de persoane iar 1190 sunt în izolare la domiciliu, majoritatea fiind contacți ai unor cazuri confirmate.