Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

FOCARE DE COVID-19 ÎN CENTRE DE COPII DIN BUZĂU! 7 angajați au coronavirus. Ce spun autoritățile

DPDC Buzau

Două noi focare de coronavirus în sistemul de protecție socială din Buzău. Este vorba despre două centre de îngrijire din județ, unde au fost confirmate 7 cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Cele două focare au fost confirmate la Complexul de Servicii Comunitare Beceni și la Complexul de Servicii nr. 8, Buzău. În ambele centre, este vorba despre îmbolnăviri în rândul personalului. Una dintre persoanele diagnosticate recent era în izolare la domiciliu când a primit vestea că are COVID-19. Cele 7 persoane confirmate cu SARS CoV-2 au fost internate. Iată ce transmite conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului:

În urma testării periodice a personalului, în cadrul a două unități rezidenţiale destinate copiilor, din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzau, trei, respectiv patru persoane angajate au fost confirmat pozitiv COVID 19. Cele două unități rezidențiale și-au organizat activitatea, astfel încât să se asigure asistență și îngrijire de permanență. Structurile mențin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică Buzău, monitorizează îndeaproape starea de sănătate a beneficiarilor și personalului, prin menținerea aplicării tuturor măsurilor de prevenire și protecție a beneficiarilor și a personalului, specifice pentru această perioadă.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declanșat ancheta epidemiologică și a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea oronavirusului și în rândul altor persoane. 

Iată declarația medicului epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău, cu privire la cele două focare: