Actualitate

NICIO ȘCOALĂ DIN BUZĂU ÎN TOP 10 NAȚIONAL DUPĂ MEDIILE OBȚINUTE LA EVALUARE. Pe ce loc se situează Hasdeul

Nicio școală din județul Buzău nu se regăsește în TOP 10, un clasament realizat în funcție de notele obținute de elevii care au susținut Evaluarea Națională.

Potrivit datelor centralizate și publicate pe site-ul admitereliceu.ro, în județul Buzău, cele mai bune rezultate la Evaluarea Națională au fost obținute de elevii Colegiului B.P. Hașdeu. Potrivit sursei citate, cei 29 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a și au susținut Evaluarea Națională au reușit să obțină media 9,33 la proba la Limba și Literatura Română și media 9,51 la Matematică. Astfel, cu media generală 9,42, Colegiul Hasdeu se poziționează anul acesta pe locul 26 în Topul Școlilor Generale din România 2020. Următoarea unitate de învățământ din Buzău, după media de la Evaluare, dar la mare distanță de Hasdeu, este Colegiul M. Eminescu. Elevii de aici au obținut media generală 8,64.

Pe primul loc, în funcție de rezultatele obținute de elevi la examenul național, se află Colegiul Național „Andrei Saguna” din Brașov, unde cei 33 de elevi înscriși au o medie generală de  9,72.

Topul Școlilor Generale 2020 AICI