Divertisment

Focus Fm: Stela Popescu – in memoriam

Astăzi se împlinesc 86 de ani de la naşterea uneia dintre cele mai iubite personalităţi din ţara noastră, Stela Popescu. După o carieră de aproape 60 de ani, în care a jucat roluri memorabile în teatru şi film, după reprezentaţii de excepţie în producţiile de teatru radiofonic şi televiziune, marea actriţă, veşnic surâzătoare, ne-a părăsit în noiembrie 2017. Focus FM a adus-o în difuzare pe artistă, cu Luţă, o interpretare genială, versuri cu tâlc şi mişcare scenică.

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Orhei, în Basarabia, într-o familie de învățători modeşti. Copilăria sa a fost marcată de invadarea Basarabiei de către armata rusă, urmată de deportarea tatălui său – intelectual, deci duşman de clasă – în Siberia şi de refugierea ei alături mama sa la Braşov, în vremea când Stela Popescu avea doar patru ani.


În anii 1971-1979 Stela Popescu face un cuplul memorabil, atât pe scenă cât şi în producţiile de televiziune, cu Ștefan Bănică, iar din anul 1979 face unul dintre cele mai celebre şi longevive cupluri de actori din ţara noastră, cu actorul Alexandru Arşinel. A făcute sute de turnee în străinătate – mai ales în America şi Israel, dar şi în Africa de Sud, Australia, Brazilia, Argentina, la Londra, la Paris, unde spectacolele în care jucat s-au bucurat de un succes imens, iar artista a avut parte întotdeauna de dragostea şi aprecierea românilor plecaţi departe de ţară. Stela Popescu a însemnat umor, excelenţă, muncă asiduă şi pasiune fără limite, toate dedicate publicului care o preţuieşte atât de mult.