Actualitate

FORȚE PROASPETE LA IPJ BUZĂU. Cine completează echipa, ce atribuții au noii colegi ai polițiștilor (FOTO)

Forțe proaspete la Inspectoratul Județean de Poliție, unde au fost atribuiți doi membri importați care să-i ajute în activitățile de cercetare pe polițiștii buzoieni. Este vorba despre doi câini din rasa ciobănesc belgian, antrenați să participe la cele mai grele misiuni. Ei se numesc Sia și Dan, ambii în vârstă de 8 luni și au venit în breasla polițiștilor după o perioadă de predresaj la Centrul Chinologic Sibiu.

Astfel că, în prezent, se află în parteneriat cu polițiștii lor conductori. Sia face echipă cu agentul șef adjunct Vasile Marius Sandu, iar Dan îi asigură spatele agentului principal Marian Ionuț Dima. Cu toții fac parte din echipa Serviciului de Ordine Publică, având atribuții pe linia ordinii și siguranței publice.

Patrupezii au desfășurat deja activități alături de cei doi stăpâni, dar în perioada următoare, ciobăneștii vor reveni pentru antrenamente de specialitate la Centrul Chinologic Sibiu, unde vor sta cu însoțitorii lor pentru o perioadă de șase luni, etapă care se va încheia cu o serie de examene. În funcție de notele primite la evaluările specifice, partenerului canin îi va fi acordat un atestat prin care va fi confirmată specializarea sa.

Inspectoratul Județean de Poliție Buzău deține nouă câini polițiști, patru de urmărire și cinci de însoțire.