Actualitate

INFRASTRUCTURA DIN ZONA DE MUNTE, ÎN ATENȚIA CONSILIULUI JUDEȚEAN! Neagu a cerut primarilor să fie atenți la starea drumurilor din zonele inundabile

După primul episod de ploi abundente care au adus la Buzău și primele drumuri distruse de ape, autoritățile județene au luat la analizat infrastructura din zona de munte. Concret, președintele Petre Emanoil Neagu a cerut primarilor o inventariere a stării drumurilor și a podurilor din comunele aflate în zone inundabile, iar dacă sunt probleme acestea să fie remediate pentru ca la următoarea ploaie lucrurile să poată fi ținute sub control.

”Deja facem evaluările în zonele care au fost afectate de ultimele precipitații. Tot ce intră în atribuțiile noastre, drumuri și poduri, se fac deja intervențiile necesare. Am luat legătura și cu anumite UAT-uri, chiar dacă viiturile nu au afectat drumuri județene, să vedem care este situația. Acești primari au luat legătura cu Comitetele pentru Situații de Urgență pentru a face inventarierea pagubelor. Dacă va fi necesar vom da hotărâri în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a primi bani din fondul de rezervă a Guvernului”, a spus Petre Emanoil Neagu.

S-au avut în vedere căile de acces din Bisoca, Lopătari, Sărulești, Chiojdu, Cătina, Beceni însă deocamdată nu sunt probleme.

Singurele locuri unde ploile de săptămâna trecută au distrus drumuri au fost Lopătari și Beceni de unde se așteaptă hotărârile Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență pentru a fi asigurate fondurile necesare refacerii căilor de acces. De asemenea, potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu după ploile de săptămâna trecută s-a intervenit și pe drumul județean 103L.

În plus, Neagu spune că toate căile de acces trebuie să fie funcționale astfel încât, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, ambulanțele , pompierii să poată ajunge cu ușurință la cei aflați în nevoie.