Actualitate

Fostă grădiniță, acum depozit de gunoaie și casă de ocazie pentru oamenii străzii. Buzoienii cer măsuri urgente

Imagine dezolantă pe strada Independenței din municipiul Buzău, unde de mai mult timp oamenii străzii și-au găsit adăpost în clădirea în care pe vremuri a funcționat Grădinița ”Căsuța piticilor”.

Cantități uriașe de gunoaie și animalele moarte zac în curtea unde, cu mulți ani în urmă se auzeau doar râsete de copii. Buzoienii sunt înfuriați de imaginea pe care o oferă fosta grădiniță acum, de mirosurile neplăcute, dar și din cauza altercațiilor care au loc în zonă din cauza oamenilor străzii ce își duc veacul acolo.

Reprezentanții Poliției Locale susțin că au avut anterior apeluri în zonă, iar că acum pare că s-au mai liniștit spiritele. În schimb, buzoienii care stau în zonă spun că această clădire constituie un impediment real în viața lor, deoarece, susțin aceștia, le este foarte greu să închirieze sau să vândă terenuri sau locuințe, nefiind doritori pentru o zonă în care persistă mirosul urât. În plus, oamenii se tem și pentru sănătatea lor, deoarece consideră că locul nu este deloc igienic.

Cel puțin pentru moment nu există alte sesizări pentru instituțiile care pot interveni în zonă, în schimb, internetul vuiește de postări în care oamenii își spun nemulțumirile. Vecinii din zonă spun că situația este incertă, și că sediul fostei grădinițe ar avea mai mulți proprietari, reprezentând motivul principal al stării sale de degradare.

Și platforma Buzău City Report are postări despre fosta grădiniță de pe strada Independenței, unul dintre buzoieni spunând că există cantități de gunoaie în curtea fostei grădinițe cât să umpli două camioane.

„Domnule Primar, gradinita parasita de pe str Independentei 81 constituie atat un focar de mizerie si infectie ( gunoaie cat sa umpli 2 camionae, cadavre de caini ce au murit acolo etc) dar si pericol pentru cetateni deoarece iarasi acolo sunt oameni ai strazii sau oamneni ce se ascund de lege, ii vedem noaptea cum intra si sar gardul cu sticle de alcool. Este posibil sa se intample vreo nenorocire si Politia si Primaria trebuie sa ia măsuri!”, a transmis un buzoian pe platforma Buzău City Report

Primarul Constantin Toma a adăugat și un răspuns la sesizarea buzoianului, menționând că se vor lua măsuri. Însă, acest imobil este în domeniul privat al statului. Din acest motiv, Primăria Buzău nu poate efectua lucrări de investiții, ci doar poate efectua reparații. Se pare că municipalitatea a vrut să aplice pentru fonduri europene, dar clădirea nu este eligibilă, nefiind in proprietatea UAT Buzău.

„Vom face o igienizare acolo si o punere in siguranta.
Va multumesc !”, a transmis Constantin Toma.

În plus, starea avansată de degradare, face, ca din păcate, fosta grădiniță de pe Independenței, structural să nu corespundă cerințelor fundamentale de siguranță și stabilitate pentru o unitate de învățământ.