Actualitate

Fostul primar Boșcodeală, un nou dosar pentru finanțări sportive. Primăria Buzău s-ar putea constitui parte civilă

Consilierii locali municipali din Buzău, chemați săptămâna viitoare în ședință pentru a-și da votul pe un proiect prin care se propune ca Primăria Buzău să se constituie parte civilă într-un nou dosar penal în care este cercetat fostul primar Constantin Boșcodeală. Este vorba despre un dosar  ce se află în lucru la DNA Ploiești și care vizează fapte de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, cu un prejudiciu creat bugetului municipiului de peste 5 milioane lei.

Practic, conform referatului atașat proiectului de hotărâre, fostul primar Constantin Boșcodeală ar fi cercetat într-un nou dosar pentru fapte similare celor care i-au adus o condamnare cu suspendare, care l-a lăsat fără mandatul de edil șef, respectiv alocări ilegale de fonduri pentru Gloria Buzău și echipa de handbal din municipiu. În acest nou dosar, perioada analizată este 2011-2013.

SURSA proiect de hotărâre CLM Buzău

Pe baza adresei primite la începutul anului de la DNA Ploiești, consilierii sunt chemați să voteze proiectul prin care Primăria Buzău se constituie parte civilă în acest dosar, în momentul în care va fi înaintat instanței, cu o sumă de aproape 5,3 milioane lei.

Reamintim, în 2016, Constantin Boșcodeală, primar al municipiului Buzău la acel moment, și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu. Boșcodeală a fost condamnat pentru că în perioada 2002-2008 ar fi acordat ilegal clubului Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, dar și pentru că a asigurat folosința gratuită a bazei din Crâng.