Actualitate

(FOTO) A plouat torențial în tot județul. Drumurile, acoperite de apă și pietre

După un început de toamnă cu vreme nespus de caldă, ultima parte a lunii noiembrie a venit cu ploi și temperaturi scăzute. În ultimele 24 de ore, s-a răcit drastic în tot județul și a plouat abundent.

Cantități importante de apă s-au înregistrat în nordul județului. La Stația Meteo Pătârlagele, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat cantități de 25 l/mp. Și la Bisoca a plouat întreaga noapte. Măsurătorilor specialiștilor arată că numai în ultimele 6 ore au căzut 20,6 l/mp.

Aceeași situație și la Lopătari. Temperaturile au fost pozitive, așa că a plouat ca în plină vară.

Nici zona de câmpie a Buzăului nu a fost ocolită de ploi, spre bucuria agricultorilor. A plouat și în sudul județului, dar și în municipiul Buzău. În municipiul reședință de județ, în 24 de ore, s-a înregistrat o cantitate de apă de 21 l/mp.

Ploile torențiale au creat și probleme. La Siriu au căzut din nou bolovani pe șosea, fiind nevoie de intervenția drumarilor pentru îndepărtarea pietrelor.

De asemenea, și în alte localități tranzitate de DN 10 carosabilul a fost acoperit parțial de apă și pietriș, aluviuni venite din zonele mai înalte. Drumarii au intervenit toată dimineața pe DN 10, km 43-73, pentru îndepărtarea aluviunilor, dar și în zona km 73-95, pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. O altă intervenție a avut loc la Cioranca, pe DN 2, unde, la fel, apa strânsă în urma ploilor acoperea parțial carosabilul.

Ploi sunt așteptate în continuare în județ. Până la ora 18:00, zona de munte a Buzăului este sub cod galben de vreme rea.