Actualitate

Protest la Ambulanță! Ce nemulțumiri au sindicaliștii

FOTO ARHIVĂ

Ambulanțierii dau start protestelor. Începând de mâine, angajații  serviciilor de Ambulanţă din întreaga țară vor demara un amplu protest prin care vor să atragă atenția asupra problemelor din sistem, legate de salarizare dar și de starea autosanitarelor.

“La protestul organizat de mâine vom participa și noi, Ambulanța Buzău, pentru revendicarea mai multor puncte și nemulțumiri care s-au acumulat de-a lungul timpului și nu au fost rezolvate. De exemplu, blocarea achizițiilor de ambulanțe, care nu s-a făcut și nu va fi posibilă pentru încă 1 an, blocarea Legii 5 până în decembrie anul acesta și aplicarea normelor pentru pensionare, salarizarea și multe altele”, a declarat, pentru șansanews.ro, liderul de sindicat SAJ Buzău, Vasile Dogaru.

Pentru început, de mâine toate ambulanțele vor avea afișat mesajul ”Protest naţional”. Tot mâine, un amplu miting la care sunt așteptați mii de sindicaliști din toată țara, va avea loc în Capitală. De la Buzău vor pleca dimineață câteva zeci de persoane. La acțiunile din București vor participa angajați care  sunt în timpul liber, astfel că activitatea serviciilor județene de Ambulanță nu va fi afectată, anunță sindicaliștii.

“Noi vom participa mâine cu un număr de aproximativ 30 de persoane la mitingul care se va desfășura în Piața Revoluției, din București, de la ora 10:00.”

 De la ora 10.00 la 12.00, ambulanțierii vor picheta Ministerul Afacerilor Interne, respectiv sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru ca apoi să plece spre Piaţa Victoriei unde vor rămâne până la ora 14:00 pentru a-și striga nemulțumirile în fața sediului Guvernului.