Actualitate

(FOTO) Aleile Crângului, îngropate în gunoaie. Cum se prezintă Târgul de Crăciun după vizita buzoienilor

Târgurile de Crăciun îmbină tradiția, magia și bucuria într-un singur loc. Atmosfera generală a târgurilor este inundată de lumini strălucitoare, însă, după dispariția forfotei, realitatea ce rămâne în urmă este dezolantă.

După ce Parcul Crâng a fost asaltat de un număr mare de vizitatori, în urma lor mormanele de gunoi sunt dovada vie că suntem la mare distanță de civilizație. Pălării cu dulciuri, ambalaje de plastic, pahare de carton, gogoși și porumb fiert, toate au fost aruncate pe aleile Crângului, printre tarabe.

Totuși, nu doar vizitatorii sunt problema, pentru că nici comercianții nu par să exceleze la capitolul curățenie. La o simplă privire aruncată în spatele tarabelor poți zări mormane de gunoi ascunse.

La una dintre tarabele unde se vând colaci secuiești, deșeurile zac inclusiv acolo unde sunt preparate dulciurile, spre dezgustul trecătorilor.

Coșurile de gunoi au refulat demult, nemaifăcând față volumului mare de deșeuri aruncate. Potrivit reprezentanților RER Buzău, în acest an s-au aruncat mult mai multe gunoaie comparativ cu anii trecuți.

Aceștia spun că zilnic sunt ridicate de acolo deșeuri, însă cu greu fac față la lipsa de educație a unora dintre buzoieni.

„Sunt cantități într-adevăr mai mari, chiar mult mai mari de deșeuri, pentru că anul acesta s-a organizat în mod deosebit Târgul de Crăciun și din cauza asta a fost un flux mult mai mare de turiști. Noi avem acolo amplasate containere pentru deșeuri menajere și reciclabile. S-au ridicat deșeuri și pe 25 decembrie, se vor ridica și pe 1 ianuarie. În fiecare seară, cetățenii mai aruncă gunoiul și pe spațiul verde”, a declarat pentru ȘansaNews.ro, Liviu Mocanu, director RER Buzău

Autorul știrilor

Ioana Carpen

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Din păcate nu este nici primul nici ultimul an în care se organizează târguri de Crăciun în parcul Crâng în urma cărora rămân munți de gunoaie…
    Și mai vrem ca pădurea Crîng g să fie arie protejată?
    Lângă patinoar, în locul fostei stații de betoane, s-a aprobat și s-a început construcția unor blocuri cu peste opt etaje, la nici două zeci de metri față de liziera pădurii, fără să se respecte o zonă de protecție de măcar 100 de metri…
    Așa că ce să ne mai mirăm pentru câteva gunoaie făcute la târgul de Crăciun????

  • Unde sunt cosurile pentru gunoi ? La numarul mare de vizitatori, acestea sunt total insuficiente, sau, lipsesec cu desavarsire : RER Buzau nu-si face treaba, pe aleile din Crang trebuie efectuata curatenia in fiecare zi, nu odata pe saptamana.
    Se aude domnule Mocanu ?