Actualitate

(video) Cum s-a rupt tiroliana din prelungirea Parcului Tineretului. Declarația unui martor

Pericol în cel mai nou parc din municipiul Buzău. La nici patru luni de la inaugurare au apărut primele probleme serioase, care ar fi putut pune în pericol viața copiilor. Este vorba despre tiroliana, amenajată în prelungirea Parcului Tineretului, care a cedat chiar în timp ce copiii o foloseau.

Totul s-a întâmplat  în a doua zi de Crăciun, când profitând de vremea frumoasă, mai mulți buzoieni și-au adus copiii la joacă. Cum tiroliana este singurul echipament de acest fel din oraș, copiii stau la coadă pentru a se bucura de puțină adrenalină. Din păcate, atracția copiilor s-a transformat într-un pericol major. Din spusele unui martor, echipamentul ar fi cedat chiar când tiroliana era folosită de un copil.

De altfel, mai multe imagini apărute în spațiul public arată cum lemnul grinzii este fisurat și cu fiecare mișcare, pericolul ca lemnul să se rupă este și mai mare. În plus, părinții spun că ar fi fost indicat să fie folosite alte materiale, mai rezistente, care să susțină tiroliana tocmai pentru a fi evitate accidentele de acest fel. (sursa video Mihai Nicolae)

Din fericire, copilul a scăpat doar cu o sperietură, fără să fie nevoie de intervenția medicilor. Părinții prezenți au dat dovadă de spirit civic și au anunțat imediat Poliția Locală pentru a securiza zona astfel încât alți copii să nu folosească echipamentul defect.

Astăzi, o echipă de specialiști din cadrul Primăriei a fost în Parcul Tineretului pentru a vedea ce trebuie făcut . Informația a fost confirmată de primarul Constantin Toma care a declarat pentru sansanews.ro că spațiul se află în garanție și că este responsabilitatea constructorului.

”A fost o echipă pentru a se asigura că tiroliana este scoasă din funcțiune. După 3 ianuarie, vom contacta constructorul. Lucrarea se află în garanție și ei sunt responsabili, pe banii lor, să facă reparația”,a  spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Noul parc este frecventat de un număr mare de copii tocmai pentru că dispune de multe spații de joacă atractive. Și astăzi, în parc erau mai mulți copii, de toate vârstele, care se bucurau de vremea neobișnuit de caldă de la final de decembrie.