Actualitate

(FOTO) Autoturism distrus de urs, la Cașoca. Cum s-a transformat excursia unor bucureșteni într-un moment de groază

Câțiva turiști care au mers în weekend la Cașoca au trecut prin clipe de groază. Un urs a ajuns în zona în care au campat și le-a atacat mașina, rupând în două una din ușile mașinii. Se pare că turiștii din București veniseră să campeze într-o zonă cunoscută pentru ieșirile în natură, însă excursia nu a decurs conform planului.

Weekend-ul trecut a fost unul încărcat de voie bună pentru zeci de turiști care au ales zona Cașoca pentru câteva zile de relaxare. După un sfârșit de săptămână în care pajiștile de la Siriu au fost pline, zeci de turiști campând pentru câteva zile, grupul de la Cașoca a decis să rămână în zonă duminică noapte. Turiștii și-au amplasat cortul la Cașoca, aproape de pădure. În toiul nopții, un musafir nepoftit i-a vizitat.

În jurul orei 3, duminică spre luni, turiștii au anunțat prezența unui urs în zona de extravilan. Mașina era la 100 de metri de cort, eu cred după părerea mea că au lăsat mâncare în mașină. Noaptea trecută erau mai multe corturi, dar duminică se împuținaseră. Ursul a simțit mirosul de mâncare și a vandalizat mașina. Când ne-am deplasat noi, ursul nu mai era acolo, declară pentru Șansa News.ro, Dragoș Voicu, primarul localității Siriu.

Una dintre familii, mai puțin norocoasă, originară din București, a trecut prin clipe de groază. Fără să își dea seama, au lăsat în preajma mașinii alimente perisabile, pe care sălbăticiunea le-a remarcat imediat. Ursul nu numai că a mâncat alimentele, ci a și distrus mașina familiei, rupând în două una din ușile autoturismului. Imediat, la fața locului s-au deplasat atât polițiști, cât și reprezentanți ai primăriei, însă, legal tinerii nu pot fi despăgubiți, deci vor trebui să-și plătească singur reparația mașinii.

Autoritățile recomandă  turiștilor care intenționează să meargă cu cortul să își ia măsuri de precauție, mai ales că la Siriu, ca de altfel în multe alte comune buzoiene, numărul urșilor a crescut semnificativ, la fel și atacurile în zonele locuite.

Având în vedere gravitatea situației în România, cu numărul efectivelor de urs foarte mare, mai ales în zona de munte, totuși, este un act de curaj să campezi singur, lângă pădure. Fără foc, în extravilan, noaptea…totuși trebuie să luăm niște măsuri de precauție când vrem să campăm undeva.