Actualitate POLITICĂ

Tinerii liberali s-au școlit la Casa cu blazoane. Printre invitați, ministrul Mediului

Trei zile de dezbateri, cursuri și discuții pe diferite teme precum administrație, comunicare sau antreprenoriat, alături de specialiști din domeniu, miniștri, parlamentari și lideri de partid. De asta au avut parte tinerii liberali din Buzău în cadrul celei de a doua ediție a Școlii de Vară TNL. Evenimentul s-a organizat la Chiojdu și a adunat peste 100 de membri ai Organizației de Tineret.

Activitățile au debutat vineri, când tinerii liberali, susținuți în permanență de președintele PNL Buzău, Gabriel Ioan Avrămescu, senatorul Vlad Mircea Pufu și prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea, au avut ocazia să întâlnească mai mulți lideri de partid dar și pe Nicoleta Pauliuc, senator PNL. Un moment interesant pentru participanți a fost discursul lui Constantin Coman, profesor de istorie, care le-a explicat participanților despre istoria și oamenii locului, justificând astfel alegerea locației pentru acest eveniment.

Ziua a doua a Școlii de Vară l-a adus la Buzău pe ministrul Mediului, Mircea Fechet.

 ”Prin exemplul personal și prin cunoștințele transmise, ministrul Fechet le-a arătat participanților că parcursul în politică poate și trebuie să fie ghidat de valori, onoare și dorința de a face bine celor din jur.

Cristina Chiriac, președinte CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, doctor în economie, cu o vastă expertiză în management. a provocat tinerii la un joc de rol pentru a simula o situație ce impune dialogul social”, susțin liberalii.

A doua ediție a Școlii de Vară a TNL s-a încheiat cu un modul de educație antreprenorială.

”Hildegard Helene Brandl, antreprenor și arhitect de succes, a prezentat o analiză comparativă a sistemelor publice din Germania-România. Participanții au lucrat pe grupe pentru a identifica nevoi sociale și pentru a construi soluții care să vină în întâmpinarea lor. Aceasta i-a avut alături si pe Maria Moța, reprezentantul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Andrei Răileanu, tânăr antreprenor, fondator al platformei plugarul.ro, și Dan Berciu, consultant financiar, care prin experiența lor le-au oferit tinerilor acces la know-how în domeniul antreprenoriatului, i-au îndrumat cum să se adapteze și să fie deschiși la orice oportunitate le apare în cale”, spun liberalii.

Organizația de Tineret a Partidului Național Buzău a fost înființată în 2020 odată cu schimbarea conducerii PNL Buzău.

”PNL Buzău continuă să investească în dezvoltarea tinerilor din județul Buzău, pentru ca aceștia, la rândul lor, să participe la dezvoltarea comunității din care fac parte”, se arată într-un comunicat al liberalilor buzoieni.