Actualitate

(FOTO) Buzoian rănit grav într-un accident rutier, dus cu elicopterul SMURD la spital

Un tânăr din Grebănu a ajuns la spital cu numeroase traumatisme în urma unui accident grav în care a fost implicat pe o șosea din Galați. Alte 6 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accidentul s-a produs dimineață la Nicorești, județul Galați. Șapte persoane, printre care tânărul de 20 de ani, din Grebănu, au fost rănite, după ce două mașini s-au ciocnit violent. Este vorba despre un autobuz care circula pe ruta Tecuci- Buciumeni, în care se aflau 30 de persoane, și o autoutilitară condusă de tânărul buzoian.

“La ora 08:30, Poliția Galați a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că la intersecția Drumului European 581 cu Drumul Județean 252, în apropierea Pieței Cosmești, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată și au fost rănite mai multe persoane. Din primele verificări preliminarii s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din comuna Buciumeni, în timp ce conducea un autobuz, pe DJ 252, a pătruns în intersecție, moment în care a fost lovit în partea lateral stânga cu partea din față a unei autoutilitare, care era condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Grebănu, județul Buzău”, transmite IPJ Galați.

A fost un impact extrem de puternic. Buzoianul a rămas încarcerat. Victima, rănită grav, a fost preluată de un elicopter  SMURD și transportată la un spital din Iași. Alte 6 persoane, rănite ușor, au fost preluate de ambulanțe.

“În urma acestui eveniment rutier, conducătorul autoutilitarei a rămas blocat și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru descarcerare. Întrucât, acesta prezenta mai multe leziuni, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat în stare conștientă la spital. Totodată, din autobuzul care efectua cursă regulată Tecuci-Buciumeni și în care se aflau aproximativ un număr de 30 de persoane, au fost rănite 6 femei, cu vârstele cuprinse între 24 și 68 de ani. Acestea au fost preluate și transportate de ambulanțe la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru investigații medicale amănunțite.”

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă și trebuie să stabilească exact cum s-a produs accidentul.