Actualitate

(FOTO) Campanie împotriva violenței domestice, derulată de OFL Buzău

Timp de 16 zile, femeile liberale din toată țara derulează o campanie de informare și conștientizare a pericolului pe care-l reprezintă violența domestică. Au fost organizate mai multe evenimente dedicate campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor. Campania se apropie de final, aceasta desfășurându-se în perioada 25 noiembrie, când a fost marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, și având ca punct final ziua de 10 decembrie, de  Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Parte din acest amplu proiect, Organizația Femeilor Liberale Buzău a organizat, în această perioadă, o serie de activități care să ducă la o mai bună informare, conștientizare și sensibilizare asupra gravității fenomenului violenței domestice împotriva femeilor. Printre acestea și o întâlnire tip masă rotundă, ce a avut loc la Râmnicu Sărat. Printre invitați s-au numărat Luminița Popescu, secretar de stat la Agenția de Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Ramona Mihăilă, profesor universitar la Universitatea Creștină ,,Dimitrie Cantemir”, psihologul Mihaela Avramescu și liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

”Violența domestică este în creștere de la an la an în România, iar în majoritatea cazurilor raportate victimele sunt femei. Chiar dacă multe conflicte au loc lângă noi, prea puțini sunt cei care intervin. Un studiu O.N.U. arată că, în fiecare oră din 2021, cinci femei au fost ucise de parteneri sau de membrii ai familiei. Un sfert dintre români crede că e acceptabil ca un bărbat să își controleze partenera”, se arată într-o postare a OFL Buzău.

Președinta Organizației Femeilor Liberale Buzău, Marieta Boloș, a transmis un mesaj de solidaritate împotriva violenței.

”Să fim solidare în lupta împotriva violenței asupra femeii!” Acesta este mesajul pe care l-am transmis aseară, la Râmnicu Sărat, alături de colegele mele liberale. La nivel global, una din trei femei este abuzată! Trist! Una din trei! Chiar dacă milioane de ani de evoluție nu au reușit să vindece obsesia de a subjuga, totuși aceasta poate fi pusă la punct sistematic și diminuată în ansamblu cu legi eficiente și aplicarea lor corectă, demantelarea unor tabu-uri, dar mai cu seamă prin implicare civică! Rolul femeilor este esențial în educație, deci și în combaterea violenței de gen”, a transmis Marieta Boloș, președintele OFL Buzău.