Actualitate SĂNĂTATE

Val de internări la Pediatrie. Ce măsuri s-au luat pentru a nu se ajunge la câte doi copii în pat

Sezonul virozelor a debutat mult mai devreme decât în alți ani și continuă să fie unul extrem de agresiv, în special în rândul copiilor. Zilnic sunt zeci de prezentări atât la Unitatea de Primiri Urgențe cât și la cabinetul din Ambulatoriul Spitalului Județean, iar după consultații mulți pacienți rămân internați

Așa se face că, în prezent, secția Pediatrie este ocupată mai mult de jumătate, iar pentru a avea locuri libere, medicii au decis să scurteze perioada de internare pentru copiii care au o evoluție bună pe timpul spitalizării.

Cei mai mulți dintre copiii care au nevoie de internare sunt sugarii care sunt aduși de părinți cu febră foarte mare , tuse și stare generală proastă.

”În momentul de față avem destul de mulți copiii internați. În jur de 50. Secția are 70 de paturi dar pentru a avea un rulaj mai mare am luat decizia să scurtăm perioada de internare. Nu-i ținem 5,7, 10 zile cât ar trebui. Încercăm să facem loc, să oferim ajutor pentru toți copiii pentru că sunt destul de mulți. Au apărut și primele cazuri de gripă și chiar dacă primele cazuri au fost ușoare , ne așteptăm la un număr crescut de pacienți”, a spus Gina Anica, șef secția Pediatrie Buzău.

Gina Anica, șef secție Pediatrie Buzău

De la începutul sezonului rece au fost înregistrate 23 de cazuri de gripă, patru dintre pacienți fiind copii. Deocamdată, potrivit Direcției de Sănătate Publică județul nu a înregistrat niciun focar de gripă