Actualitate

(UPDATE) Căutări ample în zona Grebănu-Topliceni. Autorități și voluntari caută un bărbat dispărut de ieri

Update: Bărbatul a fost găsit la aproximativ 3 kilometri de locul dispariției. Se pare că epuizarea și restul problemelor medicale pe care acesta le are, l-au făcut să stea singur o perioadă lungă de timp. Slăbit, a ajuns într-un loc umbrit, unde a dormit ore bune, iar în această dimineață a fost găsit de echipele de căutare. Bărbatul spune că nu are răni fizice, dar că nu s-a putut mișca din zona greu accesibilă din cauză că nu-și putea folosi picioarele.

Aceasta nu a suferit vătămări și nu au rezultat indicii să fi fost victima vreunei infracțiuni, însă, având în vedere vârsta înaintată și problemele de natură medicală, urmează a fi preluată de ambulanță în scopul evaluării de specialitate, a transmis IPJ Buzău.

Bărbatul susține că pe fondul oboselii accentuate și a problemelor sale medicale, nu-și amintește nici să fi auzit până în această dimineață strigătele salvatorilor. Echipele de salvare au tranzitat zona în care bărbatul a fost găsit în repetate rânduri, însă acesta nu i-a auzit.

Știrea inițială: Pompieri, polițiști, jandarmi, voluntari, dar și pasionații de off-road au pornit în căutarea unui buzoian în vârstă de 67 de ani care este de negăsit, de ieri dimineață. Cel dispărut, este din satul Băbeni, comuna Topliceni și lucrează, de aproximativ o jumătate de an, la o stână din Grebănu. Pentru că obișnuia să mai lipsească de la stână intervale de timp scurte, pentru a da câte o fugă acasă, în primele ore ale dispariției sale, nimeni nu s-a sesizat. Ieri dimineață, Ionel Dobre a plecat de la stână împreună cu proprietarul pentru a duce oile la pășune. După o distanță de un kilometru, Ionel a rămas în urmă acuzând dureri cauzate de oboseală. De atunci, nimeni nu l-a mai văzut.

Proprietarul stânei a alertat rudele, iar astăzi au fost anunțate și autoritățile. Zona în care bărbatul este căutat este greu accesibilă din cauza reliefului, dar și aploilor din ultimele zile, care au făcut ca drumurile să fie aproape impracticabile. Comunitatea off-road s-a mobilizat rapid și a format mai multe echipe care acționează în zonă. Tinerii îl caută pe bărbat în satele din Grebănu și Topliceni, în zone în care pot merge doar mașinile 4×4.

Bărbatul are aproximativ 1,5 metri și purta un compleu albastru la momentul dispariției.

Semnalmentele bărbatului. înălțime aproximativ 1,5 metri, greutate aproximativ 50 de kilograme, constituție astenica, ten deschis, par scurt și cărunt, cu început de calviție, ochi albaștri. La momentul plecării de la stână, acesta purta un compleu format din bluză și pantaloni, tip salopeta, de culoare bleumarin, șapcă de culoare neagră și cizme de cauciuc de culoare neagră, informează IPJ Buzău