Actualitate

(FOTO) Ce produse minunate au realizat elevii Liceului Tehnic pentru Târgul de Crăciun! Ce vor face cu banii pe care îi vor strânge

Elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnic Buzău și-au dat mâna pentru a strânge fondurile necesare modernizării unității de învățământ. Săptămâni întregi au făcut planuri pe hârtie, au confecționat ornamente specifice sărbătorii Crăciunului, dar și alte produse de sărbătoare, pe care, de luni, le vor scoate la vânzare.

Târgul de Crăciun cu strângere de fonduri pentru reabilitarea spațiilor din școala lor, ajuns la a doua ediție, va avea loc chiar în centrul municipiului Buzău, la Centrul de informare turistică, începând din prima zi a săptămânii viitoare.

“Luni, 18 decembrie, între orele 9:30 și 18:30, vom organiza un târg de Crăciun cu strângere de fonduri pentru a reabilita spațiile din școala noastră. Elevii au pregătit și un program artistic alături de colegii lor de la Ansamblul “Balada”. Ne vor delecta cu o serie de dansuri populare. Au reliazat ornamente, coronițe, tablouri cu tema Crăciunului pe care le oferă spre vânzare tocmai pentru a strânge bănuții necesari pentru a schimba ușile din internat. Nu ne propunem să strângem o sumă fabuloasă, me propunem doar să dăm un exemplu, ne propunem să învățăm elevii că este foarte important să ofere la rândul lor, înainte să ceară”, a subliniat, la Focus Tv, directorul Liceului Tehnic, Corina Moise Poenaru.

Deși a fost mult de muncă, elevii nu s-au dat la o parte. Au stat la școală după ore și au realizat, cu mare atenție, cele mai frumoase coronițe și aranjamente, pe care să le scoată la vânzare în cadrul târgului.

“Poate părea simplu din afară, însă pregătirile pentru acest târg de Crăciun pot să spun că au început undeva în luna octombrie. Am început să discutăm împreună cu profesorii, am format un grup de inițiativă cu profesorii care se implică în această activitate, după care, împreună cu elevii, au rămas după ore și au lucrat la acele ornamente și acele obiecte pe care le vom pune în vânzare. Sunt multe ore în spate, am și amenajat spațiul în care vom organiza târgul. Am avut și cadre didactice care s-au implicat în programul artistic.”

Elevii au dat dovadă de talent și multă imaginație. Din mâinile lor au ieșit produse minunate, toate fiind realizate din materiale reciclabile.


Târgul de Crăciun este organizat în colaborare cu o asociație din Capitală. Suma obținută din vânzarea produselor va fi dublată de sponsorii care susțin organizația respectivă. Cu acești bani, vor fi înlocuite ușile dintr-un corp de clădire al Liceului Tehnic.