Actualitate Șansa de Nehoiu

(FOTO) Cine a dat nas în nas cu ursul la Nehoiu. Deznodământul putea fi tragic

Episodul de astăzi de la Nehoiu, unde un urs a ajuns lângă locuințe, ziua în amiaza mare, putea avea urmări dintre cele mai grave. O femeie însoțită de doi copii mici a fost cea care a dat nas în nas cu ursoaica și puii săi. Din fericire, sălbăticiunea a fost luată prin surprindere, s-a speriat și a luat-o la fugă.

Incidentul s-a înregistrat luni după orele prânzului. Potrivit viceprimarului din Nehoiu, Gheorghe Gavriloiu, ursoaica și puii săi și-au făcut apariția la marginea satului Gura Cătiașului, într-o zonă aflată aproape de pădure. Animalul ar fi vrut să traverseze un izvor, a ajuns în grădinile oamenilor, moment în care s-a întâlnit cu o  femeie care era împreună cu cele două fetițe ale sale.

“In zona de ieșire Gura Cătiașului, o ursoaică cu pui a vrut să traverseze un izvor  de pe partea stângă pe dreapta, peste un canal. La ieșirea dintre două case, din grădini, ursul a întâlnit o mămică. Femeia era cu două fetițe, una în brațe, alta pe jos. Fetițele sunt mici, nu și-au dat seama ce este, dar mămica s-a speriat un pic.”

Din fericire, și ursoaica a fost luată prin surprindere de apariția femeii. S-a speriat și a luat-o la fugă. Când și-a revenit din spaimă, femeia a dat alarma.

“Când s-au întâlnit cu ursul și acesta s –a speriat și a făcut un pas în spate. Este prima data când a ajuns ursul, dar este o zonă aflată la marginea satului, lângă pădure. Suntem aici în zonă cu jandarmii pentru a monitoriza zona.”

Autoritățile locale și jandarmii sunt la fața locului pentru a monitoriza zona în care și-a făcut apariția ursoaica.

Etichete