Actualitate

(FOTO) Comisarii OPC, șocați de condițiile în care erau comercializate, la Buzău, mezeluri și alte produse din carne

O verificare efectuată recent de comisarii de la Protecția Consumatorilor în zona depozitelor alimentare și nu numai, din municipiul Buzău, i-a lăsat fără cuvinte pe membrii echipei de control. Deși au ajuns într-un magazin în care erau comercializate mezeluri și alte produse din carne, comisarii OPC au găsit mizerie peste tot, vitrine frigorifice neigienizate, cu  rugină. În plus, ceea ce i-a uimit pe comisari a fost și faptul că deși mașinile inscripționate ale OPC au stat ore întregi în fața magazinului, fiind în derulare controale la alte unități din zonă, reprezentanții magazinului respectiv nu s-au obosit să miște un pai în tot acest timp, deși vedeau comisarii la ușa lor.

Toate acestea i-au determinat pe comisari să închidă imediat magazinul.

„Am avut un operator economic care comercializa salamuri, tot felul de preparate din carne, am fost surprinși de mizeria pe care am găsit-o acolo. Cu toate că mașinile noastre inscripționate au stat sub fereastra acelui operator 3-4 ore, cât am desfășurat verificări în acea zonă, chiar nu mai intenționam să intrăm la operatorul respectiv gândindu-ne că văzând mai multe mașini ale Protecției Consumatorului a făcut curățenie și a pus toate lucrurile în ordine, am intrat pur și simplu până să plecăm din zonă. Ce am găsit acolo a fost greu de înțeles pentru noi, de aceea am luat măsuri și am oprit activitatea până la iginenizarea spațiului și rezolvarea tuturor problemelor”, a declarat, la Focus TV, Camelia Fătu, comisar șef Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați.

Probleme au fost descoperite și la alte unități din municipiul Buzău.

“Am efectuat verificări în zona depozitelor din municipiu. Am găsit parfumuri contrafăcute și aparțineau unor branduri, lucru interzis a fi comercializat pe teritoriul țării noastre, având și substabnțe periculoase. Produsele alimntare nu erau depozitate corespunzător. Am găsit o vitrină frigorifică ce asigura o temperatură de păstrare undeva la 20 de grade, încălcând astfel recomandările producătorilor privind păstrarea acestor produse.”