Vineri s-a dat startul în primul reality show în social media din România. Creatorii de conținut și-au început explorarea la Târgul dintre țări, cum a fost numită Drăgaica, cel mai vechi bâlci din zonă, prima atestare datând din Epoca Medievală. Și pe vremuri, acest târg era un prilej mult așteptat de distracție și bucurie pentru copii și pentru adulți. Pentru influencerii veniți să facă viral patrimoniul cultural și natural al Ținutului Buzăului Drăgaica s-a deschis special cât să testeze atracțiile decise de comunitățile lor în sondaje pe Instagram.
Înainte oamenii se dădeau chiar în dulap (așa se numea o comedie în Evul Mediu în care se puteau așeza 4 persoane și care se împingea de către alții). Pentru influencerii veniți la Buzău nu a fost cazul de asemenea experiențe extreme. Cea mai votată distracție de încercat la Drăgaică a fost plimbarea cu mașinuțele electrice, potrivită la orice vârstă.

De la intrarea în oraș, unde este cel mai popular târg din România, a cărui tradiție este completată anual de noi experiențe, influencerii au avut de străbătut rapid orașul către centru, unde sunt clădiri pline de încărtură istorică pe care nici mulți buzoieni nu au apucat încă să le exploreze.
Multe dintre orașele cu istorie bogată au clădiri cu arhitectură deosebită. Puține au însă și un turn cu ceas! Unul sigur are și muzică în turn. Palatul din Buzău este construit de arhitectul Alexandru Săvulescu și a fost inaugurat în prezența lui Carol I și al Principelui Ferdinand.
FDin turn, participanții la în Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului și-au îndreptat pașii către Palatul de Justiție, care a fost construit între anii 1909 – 1912, după planurile arhitectului râmnicean Petre Antonescu, același architect care realizează Arcul de Triumf și sediul Primăriei Generale din București.
Clădirea (monument istoric și de arhitectură) a suportat relativ recent un proces de consolidare a structurii de rezistență și de refacere a frescelor originale. În curtea Palatului de Justiție, nebăgată în seamă, este o fântână publică în stil neoromânesc, o adevărată raritate în materie, pe care influencerii s-au bucurat să o suprindă în imagini publicate pe conturile lor de Instagram, cu zeci de mii de urmăritori care i-au aflat astfel povestea.
Din centru, la bordul mașinilor Peugeout care-i ajută să străbată Ținutul Buzăului, influencerii au mers spre Conacul Marghiloman.

A fost construit între anii 1882 şi 1887 de către Iancu Marghiloman, figură a protipendadei buzoiene. După moartea acestuia, fiul său, Alexandru Marghiloman, viitorul prim-ministru, a ales să îl modernizeze, solicitând aportul unui arhitect de origine franceză, Paul Gottreau, care era deja renumit pentru proiectarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni şi a clădirii Fundaţiei Universitare Carol I din Bucureşti.
Conacul a devenit o clădire impozantă, cu arhitectură în stil franţuzesc. În anul 1897, Alexandru Marghiloman a inaugurat Vila Albatros, dându-i numele unuia dintre armãsarii sãi favoriţi din herghelia de cai pursânge pe care o avea pe domeniul de aici.
Datorită frumuseţii peisajului în care era încadrat conacul lui Marghiloman, dar mai ales a luxului în care se locuia, Vila Albatros devenise un magnet pentru personalităţile politice şi nu numai ale epocii. Dintre oaspeţii de seamă ai conacului sunt Nicolae Iorga, Lascãr Catargiu, Dimitrie Sturza, Take Ionescu şi, cel mai important, Regina Maria.
Mulți dintre participanții la Treasure Games in The Park: Ținutul Buzăului au mărturisit, în interviurile de la finalul zilei, realizate de Toader Păun pe pagina de Facebook Cronicari Digitali,că descoperirea Conacului Marghiloman a fost una dintre cele mai mari suprize din Buzău.
După alergat, pauză de masă! La Pârscov, la o pensiune locală care oferă o priveliște de milioane asupra dealurilor înverzite din Ținutul Buzăului, a fost momentul pentru o probă gastronomică pregătită cu ajutorul lui Laurențiu Grigore, un antreprenor pasionat de gastronomie. După 18 ani de experiență la Runcu, acesta s-a îndrăgostit de ingredientele locale, iar pentru influenceri a gândit preparate care să-i ajute să se îndrăgostească de gusturi și arome neaoșe.
Participanții la primul reality show în social media din România au descoperit, între altele, pasta de jumări, biluțele de brânză cu mărar, ouă pe pat de sos de iaurt, drobul de ciuperci cu usturoi verde, dar și pateul din ficat de pui în care s-a strecurat și nucșoară. Supriza absolută a fost pasatul de porumb așezat pe un pat de Frunze, despre care toți au spus că este DELICIOS, chiar dacă în momentul în care l-au gustat nu au știut exact ce este.
Concurenții din primul reality show în social media din România au ajuns și la Centrul de vizitare GeoGate din comuna Berca, poarta de intrare în Geoparc, cu un important rol în promovarea patrimoniului natural si cultural al Ținutului. GeoGate combină stilul de comunicare tradițional bazat pe interpretare cu realitatea virtuală și augmentată. Centrul este în curs de amenajare și va deschis publicului larg spre finalul anului 2022. În ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” am apucat să vedem în premieră câteva dintre experiențele care le sunt pregătite viitorilor vizitatori.

Între explorările făcute vineri s-au regăsit, evident, și Vulcanii Noroioși, pe aleea care conduce către Pâclele Mici fiind făcute și ultimele provocări și interviuri ale zilei.
Rezumatul primei zile a venit sub formă video pe pagina de Facebook Cronicari Digitali, unde Toader Păun, gazda show-ului, a explicat cu ajutorul lui Adrian Dan cum a ajuns echipa THE ROCKS să aibă doar un singur membru în prima zi în Ținutul Buzăului:
Timp de cinci zile va continua primul reality show în social media din România.

Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții din Ținutul Buzăului. Alături de locurile și obiceiurile mai puțin cunoscute din Ținutul Buzăului, toate reprezintă provocări pentru cei 10 creatori de conținut care au pornit pentru 5 zile alături de comunitățile lor, via Instagram, să descopere frumusețea autentică a Buzăului, într-un proiect unic realizat prin Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART).
Primul reality show în social media din România poate fi urmărit prin hashtagul #CronicariDigitali.
Adaugă comentarii