Actualitate

(FOTO) De ce s-a închis această stație GPL din Buzău? Ițele duc până la Crevedia

După tragedia de la Crevedia, în toată țara urmează să aibă loc controale la stațiile GPL și la cele de carburanți, verificări de altfel previzibile după constatările privind șirul de ilegalități din spatele stației GPL unde a avut loc explozia de sâmbătă. În mod suspect, chiar înaintea demarării acestor controale, a fost suspendată activitatea unei stații de comercializare GPL, după toate probabilitățile ca urmare a unei decizii a proprietarului. Este vorba despre o stație din cartierul buzoian Broșteni, care de azi dimineață a fost închisă. Mai mult, apar informații conform cărora punctul de lucru situat într-o zonă populată, lângă casele din cartierul buzoian, ar fi deținută de proprietarul stației care funcționa ilegal la Crevedia și la care s-au produs puternicele deflagrații de sâmbătă seară.

Mai mulți buzoieni au sesizat încă de dimineață redacția șansanews.ro cu privire la faptul că o stație GPL la care zilnic ajungeau zeci de șoferi, situată în mijlocul cartierului Broșteni, și care a funcționat zilele trecute, a fost închisă. Punctul de lucru a fost împrejmuit cu banderole dr limitare a accesului.

Surse șansanews.ro spun că stația de carburanți închisă luni dimineață ar aparține aceleiași firme care deține punctul de lucru unde s-a produs dezastrul de la Crevedia. Pe de altă parte, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Buzău spun că în evidențele instituției nu există nicio solicitare de emitere a unei autorizații de mediu, din partea firmei care avea stația de la Crevedia.

Însă, aceleași surse spun că fostul proprietar, un om de afaceri din Mărăcineni, ar fi vândut compania în urmă cu circa 1 an. Punctul de lucru din Buzău urma să fie modernizat, motiv pentru care nu a fost schimbată sigla firmei, spun aceleași surse.

Suspendarea activității stației GPL ridică semne de întrebare, mai ales că vine fix după tragedia de la Crevedia, iar specialiștii ISU Buzău susțin că suspendarea nu este rezultatul unui control derulat de pompieri.

“Nu știu de ce s-a suspendat activitatea, nu este rezultatul acțiunii noastre. Din ce știu, nu sunt probleme pe partea de autorizare”, a declarat, la Focus Tv, locotenent colonel Marius Aldea, adjunct șef Inspecția de prevenire ISU Buzău.

Autorul știrilor

Elena Petre

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Este închisă de sâmbătă noapte
    Da într-adevăr e a celor de la caracal
    Sa închis pt “modernizare”

  • Sa vad autoritățile dacă iau masuri si în privința lui sebi… acolo nu numai ca este stație gpl dar este și service pe instalatii gpl si pe lângă asta în curtea aia acolo sunt mereu câte 3.4.5 cisterne de gpl dacă bubuie acolo rade tot și nu vreau sa îmi închipui ce se va întâmpla cu liceul si elevii care sunt gard în gard la câțiva metrii

  • Orașul Buzău este plin de stații GPL care oricând poate să declanșeze tragedii ca la Crevedia.Ar trebui anulate și scoase în afara orașului și monitorizate de pază.