Actualitate

(FOTO) Delicatesele din pădure l-au băgat direct în arest. Prada neașteptată găsită în locuința unui bărbat din Gura Teghii

Un bărbat de 60 de ani din Gura Teghii a fost reținut de polițiștii din Buzău, în urma a patru percheziții în tot atâtea imobile pe care le folosea buzoianul. Oamenii legii aveau informații că localnicul ar vâna animale sălbatice fără să aibă acest drept. Iar bănuielile s-au confirmat, pentru că la percheziții s-au descoperit zeci de kilograme de carne de cerb, mistreț și urs, dar și 4 fazani abia vânați.

”Polițiștii din cadrul Postului de poliție rurală Gura Teghii, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară în Gura Teghii, la imobile utilizate de un localnic în vârstă de 60 de ani, bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Pătârlagele. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat două arme de tir sportiv, o arma de tir scurtă, 447 de cartușe, 4 exemplare din specia fazan și aproximativ 55 de kilograme de carne provenind de la exemplare de cerb, mistreț și urs”, transmit reprezentanții IPJ Buzău.

Bărbatul a fost ridicat de oamenii legii și condus la poliție pentru audieri, iar în final a fost reținut. După 24 de ore petrecute în arest, a fost eliberat și plasat sub control judiciar. El este cercetat pentru infracțiunile de nerespectare a regimului armelor și muniţiilor și braconaj cinegetic.