Actualitate Divertisment

(VIDEO) Connect-R, mărturisire sinceră la Focus TV: ”La evenimente culturale am ajuns să fiu singurul rom fără facultate”. Promisiunea făcută în direct

Cunoscutul și îndrăgitul artist Connect-R a fost prezent, zilele trecute, la un eveniment care a avut loc la Buzău și care i-a avut în prim-plan pe liceenii de etnie romă. „Con san? Con som?”, adică „Cine ești? Cine sunt?” este numele evenimentului care l-a adus la Buzău pe artist, ce s-a aflat în mijlocul tinerilor și a stat de vorbă cu ei.

Președintele interimar al Partidei Romilor Buzău, profesorul Iosif Călin, i-a înlesnit artistului o intervenție în direct la Focus TV, la emisiunea Sens Direct, moderată de Doru Gheorghiade. Connect – R s-a declarat entuziasmat de interesul crescut pentru școală al copiilor din etnia din care face parte. El a făcut și o mărturisire în direct: că participarea la astfel de evenimente l-a adus în preajma unui număr tot mai mare de romi care au studii superioare, astfel că a concluzionat: ”Am ajuns singurul rom din încăpere fără facultate!”

Implicarea instituțiilor statului în sprijinirea copiilor de etnie romă, dar și acțiunile de genul celui organizat la Buzău stau la baza acestei evoluții, crede Connect – R, el referindu-se atât la evoluția individuală cât și la cea a întregii etnii. Iar cu acest sprijin important, evoluția nu se va opri aici, crede el. Artistul a dat exemplul multor persoane de etnie romă care și-au depășit condiția și a făcut și o promisiune: ”O să vedeți romi academicieni, în cel mai scurt timp, vă promitem asta”.

Totodată, artistul a vorbit și despre evoluția demografică a etniei, subliniind că numărul mare de copii din familiile rome va fi de bun augur pentru țară, întrucât aceștia vor constitui o importantă forță pe piața muncii.