Actualitate

(FOTO) Grevă generală pe termen nelimitat la Prefectura Buzău! Care sunt nemulțumirile angajaților

Este grevă generală, astăzi, în prefecturile din mai multe județe ale țării. Circa 1800 de angajați au întrerupt lucrul, iar printre cei care au declanșat greva se numără și salariații din Instituția Prefectului Buzău.

Este vorba despre o acțiune a Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, care are mai multe revendicări, inclusiv de natură salarială.

Angajații din Prefectură sunt nemulțumiți de modul de aplicare a legii salarizării și spun că sunt discriminate, în contextul în care salariați din alte instituții din administrație au lefuri mult mai mari. Nu este însă singurul motiv pentru care e grevă:

”Suntem nemulțumiți de salarizare. Nu a fost pusă în aplicare Legea 153/2017. Trebuia la sfârșitul anului 2022 să avem întreaga lege pusă în aplicare, noi suntem în urmă acum cu o tranșă și jumătate, din diferența din 2019. În al doilea rând inflația, care a erodat în mare parte veniturile noastre salariale. O altă revendicare importantă este că dorim trecerea de la funcții teritoriale la funcții de stat. Apoi nu lipsit de interes este faptul că dorim și transferul instituțiilor de la Ministerul Afacerilor Interne la Secretariatul General al Guvernului, deci nu mai vrem într-un minister militarizat”, a declarat Stelică Bordea, lider sindical în Instituția Prefectului Buzău.

Potrivit acestuia, greva declanșată azi de la prima oră va continua până când vor fi rezolvate revendicările.

”Greva continua și mâine și va înceta când va decide sindicatul, în urma negocierilor ce se vor purta la Minister”, a mai spus liderul sindical.