Actualitate

(FOTO) Gropi și mașini abandonate în multe zone din oraș. Sesizările buzoienilor vin pe bandă rulantă

Mai multe sesizări făcute de buzoieni în ultima vreme vizează gropile, unele foarte adânci, printre care sunt nevoiți să facă zilnic slalom, pentru a nu sta constant cu mașinile în service. Sunt adevărate cratere în asfaltul străzilor din zona Dorobanți, așa cum reiese și din mai multe fotografii făcute la fața locului. Oamenii spun că sunt mai bine de 3 ani de când gropile se adâncesc pe zi ce trece, fără să se fi luat vreo măsură.

„Pe Str. Baladei nr 32,Dorobanți 1, în fata Bl 17/1 exista o intrare care deserveste 5 blocuri si parcari pentru cel putin 40-50 de autovehicule. Pe aceasta strada s-au format in timp, diverse gropi de adâncimi si suprafete diferite. De cel putin 3 ani de zile, nu am vazut macar pe cineva cu o roaba sa vina sa le mai plombeze. Cred ca sunt in asentimentul tuturor locatarilor ce folosesc acel drum de acces, cand va rog sa trimiteti pe cineva sa le astupe macar, daca de decopertat total si reasfaltat nu poate fi vorba..
Atasat aveti si cateva poze”, a scris un buzoian pe Buzău City Report.

Situația nu este singulară, iar reclamațiile vin pe bandă rulantă în mediul online.


„Buna ziua, in fata blocului 10 sc B din cartierul Obor, la inceputul verii au intervenit cei de la CAB pentru a remedia o spartura in teava de apa. Dupa ce au terminat lucrarea au acoperit cu balastru si a ramas asa. Mai nou in locul respectiv s-au format doua gropi adanci si efectiv iti rupi masina cand treci prin ele. In locul respectiv, de cativa ani se tot intervine de catre CAB la respectiva conducta, care se sparge aproape anual”, scrie un alt buzoian indignat pe Buzău City Report

Un alt subiect controversat legat de situația drumurilor vizează mașinile abandonate, deoarece în multe zone din Buzău oamenii nu au locuri de parcare, fiind ocupate de vehiculele fără proprietar.

„Pe aleea bujorului 2 autoturisme marca Peugeot si marca ford verde sunt nemiscate de foarte multa vreme. Dupa ce ca nu sunt locuri de parcare…”

Totuși, mașinile abandonate sunt ridicate periodic de Poliția Locală, dar cu toate acestea în continuare sunt rable nefolosite care blochează domeniul public. Despre demersul Poliției Locale în privința mașinilor abandonate, Șansa News a scris aici