Actualitate

Măsuri extreme pentru locurile de parcare. Ce riscă buzoienii care țin locurile ocupate cu rable

Criza locurilor de parcare se acutizează din ce în ce mai mult în municipiul Buzău. Numărul mașinilor a crescut, în timp ce locurile de parcare sunt tot mai puține, unele fiind desființate, altele ocupate cu mașini abandonate de ani buni de proprietari.

Numai de la începutul acestui an, polițiștii locali au luat la pas orașul și au descoperit 273 de vehicule nemișcate de ani de zile, care zăceau în jurul blocurilor, ocupând locurile de parcare. Proprietarii au fost somați să le mute din parcările publice, în caz contrar riscând sancțiuni drastice. Buzoienii s-au conformat și au ridicat rablele din fața blocului.

Au existat însă și situații în care vecinii au reclamat că există mașini care ocupă degeaba locurile de parcare, dar unele sesizări nu s-au confirmat.

”De la începutul acestui an în urma constatărilor agenților au fost identificate 273 de vehicule, care au fost ridicate în urma somațiilor primite. De asemenea în urma  sesizărilor primite de la cetățeni,  polițiștii locali au constatat  că un număr de 78 de vehicule nu au îndeplinit condițiile legii, privind vehiculele abandonate. Persoanele care nu respectă dispozițiile locale pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1000-2000 lei, fără a beneficia de posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Buzău.

Polițiștii locali vor continua acțiunile de acest gen. iar acolo unde vor găsi o mașină care nu a fost folosită de mai bine de 6 luni vor lua măsuri.