Actualitate

(FOTO) Iarna s-a mutat în martie. Peisaje de vis, zilele acestea, la munte

SURSA foto Cosmin Crăciun

Am avut parte de un sezon rece blând, cu ninsori foarte puține și doar în zonele montane. Însă, se pare că iarna nu se dă dusă cu una cu două. E iarnă în bună regulă la munte. La Bisoca, a nins abundent în ultimele zile, astfel că s-a format un strat consistent de zăpadă.

La Bisoca, noaptea trecută, mercurul din termometre a scăzut până la minus 6 grade.

Astfel de peisaje vor fi tot mai des întâlnite. În zilele următoare, vremea se va răci drastic, astfel că pe timpul zilei nu vor fi mai mult de 0-2 grade Celsius. În plus, va ninge, iar ninsori abundente se pot înregistra inclusiv în zonele de câmpie.

Toată țara se află sub informare de ninsori, până mâine seară la ora 20.00. Potrivit meteorologilor, îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local se vor acumula 10-15 l/mp și se va depune strat de zăpadă. Va fi frig, chiar ger în a doua jumătate a săptămânii. Temperaturile ar putea să scadă, mai ales în depresiuni și în zonele montane înalte, până la minus 15 grade Celsius. Vorbim despre temperaturi cu 10-15 grade mai mici decât cele normale pentru data din calendar. În plus, local, în principal în zona de est a țării, inclusiv în Buzău, va bate vântul, amplificând senzația de frig.

Etichete