Actualitate

(FOTO) Imagini de pe șantierul A 7. Sute de muncitori și utilaje pe tronsonul Buzău-Vadu Pașii

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prezintă, marți, imagini de pe șantier și stadiul lucrărilor de realizare a tronsonului 1 Buzău – Vadu Pașii al Autostrăzii Buzău – Focșani.

Ordinul de începere a lucrărilor pe acest tronson a fost dat în decembrie 2022. În prezent, pe șantier sunt mobilizați 849 de muncitori și 252 de utilaje. Se lucrează pe mai multe paliere, respectiv pentru amenajarea drumurilor de acces, dar se fac și lucrări necesare în vederea construirii unui pod peste râul Buzău și a unui pasaj peste calea ferată. Procentul de realizare a proiectului, la circa 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, este de 12%.

“Lucrări în execuție:

-Amenajare drumuri acces;

-Forare, armare și betonare piloți la podul peste râul Buzău;

-Forare, armare și betonare piloți la pasajul superior peste calea ferată.”

Sursa foto Facebook CNAIR

Contractul pentru realizarea tronsonului Buzău-Vadu Pașii din cadrul Autostrăzii A7 a fost obținut de o asociere de firme aparținând omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.  Acest tronson are o lungime de 4,6 km. Durata contractului este de 20 de luni.

În schimb, pe loturile 2 Ploiești -Mizil și 3 Mizil -Pietroasele, primele date în lucru, cu ordin de începere din august anul trecut, stadiul de execuție este de 11 %, respectiv 16 %, iar termenul de finalizare este aprilie 2024. Lotul 3, Pietroasele- Buzău, a fost adjudecat, iar dacă, până vineri nu se înregistrează contestații, va fi semnat contractul și se va emite ordinul de începere, în regim de urgență.

Lotul 2: „Antreprenor: Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC; Lungime: 28,35 km.; Durată contract: 20 de luni;