Actualitate Social

(FOTO) Incendiu periculos la Bădeni! Focul a intrat în pădurea de pini

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri după amiază, pe raza satului Bădeni, comuna Breaza. Focul a cuprins vegetația uscată de pe dealuri, însă există riscul de a cuprinde și pădurea de pini din zonă. 

Un echipaj de la ISU Buzău, format din 5 pompieri, a fost trimis să acționeze la Bădeni, însă oamenii nu fac față flăcărilor care se întind pe o suprafață mare.
Comanda ISU Buzău a dispus suplimentarea forțelor.
Fumul rezultat din arderea vegetației uscate de pe dealurile de la Breaza poate fi observat de la o distanță de zeci de km.
Revenim !
UPDATE [16:59] 24 APR 2020 › Incendiul de la Bădeni care a pornit de la vegetația uscată de pe dealuri s-a extins și a cuprins litiera de la marginea pădurii de pini.

Comanda ISU Buzău a dispus suplimentarea forțelor astfel că spre locul incendiului au pornit mai multe echipaje de pompieri, inclusiv cu ATV-uri și cu șenilata din dotarea inspectoratului.
În zona în care se manifestă flăcările nu sunt locuințe.
Misiunea pompierilor este însă îngreunată de vântul care suflă cu putere în zonă dar și de faptul că pământul este foarte uscat, ceea ce favorizează arderea și mai mult.
UPDATE [17:10] 24 APR 2020 › În urma incendiului de la Breaza au ars până acum 15 hectare de vegetație uscată, iar focul nu este stins, la ora postării acestei știri.

”În jurul orei 15.30, a fost anunțat un incendiu pe raza comunei Breaza. La fața locului s-au deplasat pompieri de la punctul de lucru Pietroasele. Au ars până acum 15 hectare de vegetație uscată. Grav este că în apropiere e o pădure de pini. La această oră, incendiul nu e localizat, e posibil ca el să se manifeste la coronamentul pădurii de pini, de aceea au fost suplimentate forțele la fața locului”, a declarat vineri după-amiază purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.