Actualitate

(FOTO) Mărțișoare tradiționale, realizate cu talent și dragoste pentru arta populară. Ia românească și opincile, transformate în accesorii unice

Doar câteva săptămâni ne mai despart de ziua de 1 Martie, atunci când sosirea primăverii va fi marcată prin tradiționalele mărțișoare. Ca în fiecare an, comercianții au început pregătirile pentru a veni în întâmpinarea clienților cu cele mai interesante și viu colorate obiecte de pus în piept. Anul acesta, cu o ofertă extrem de atractivă vin reprezentanții asociației “Zestrea Bisoceană”. Mărțișoare  tradiționale, realizate cu mult talent și răbdare, accesorii potrivite pentru orice vârstă, pot fi descoperite în magazinul asociației care își propune să promoveze cultura, meșteșugurile și talentații locuitori ai comunei Bisoca.

Mărțișoarele au fost confecționate cu migală de femei din Bisoca, iubitoare de artă populară și de tot ceea ce înseamnă tradiții, localnice care au învățat de mici să coasă sau să lucreze în războiul de țesut. Sunt alegerea perfecta pentru oricine își dorește să ofere persoanei dragi un accesoriu traditional deosebit. De exemplu, flori din mărgele cusute bucată cu bucată pe diverse tipuri de materiale, ori mărțișoare colorate, cu diverse motive tradiționale, țesute la Bisoca.

Oferta creatorilor de accesorii tradiționale este completată de ii în miniatură, cusute cu fire colorate. Astfel de mărțișoare pot fi admirate tot anul, nu doar de 1 Martie. Ia este prevăzută cu magnet, așa că poate fi păstrată timp îndelungat pe diverse obiecte din casă. Tot din seria mărțișoarelor tradiționale fac parte și cele în formă de opinci.

Mărțișorul oferit în prima zi a lunii martie poate fi și un mesaj special scris pe o broșă realizată din lemn.

Mărțișoarele realizate de membrii asociației Zestrea Bisoceană au prețuri care variază de la 7 la 15 lei și pot fi comandate pe site-ul asociației.