Divertisment

FOTO: MIHAELA RUNCEANU, CE NU AI ȘTIUT DESPRE MAREA VOCE A BUZĂULUI

O mare personalitate a dat Buzăul! O voce și șlagăre cât pentru zece vieți, deși cursul vieții sale fost brusc curmat de un ucigaș cu sânge rece. Mihaela Runceanu este unul dintre cei mai mari artiști ai Buzăului. Glasul său perfect a fredonat cântece care și azi sunt iubite și difuzate la radio, dar buzoianca a fost un artist complex, care a îmbinat artele și acest aspect nu este neapărat știut. Pe lângă muzică, Mihaela a iubit și pictura. A pictat tablouri diverse și aceste au rămas moștenire familiei sale.

Tablouri pictate de Mihaela Runceanu

Andreea Runceanu, verișoara artistei a prezentat în premieră imaginea colțișorului de cinste pe care îl are cu lucrările Mihaelei.

Mihaela Runceanu s-a născut la 4 mai 1955, la Buzău. A urmat cursurile Liceului de muzică şi arte plastice din oraşul natal, apoi Conservatorul de muzică “Ciprian Porumbescu” şi, în paralel, cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, clasa de canto. În 1978, după absolvirea Conservatorului, devine profesoară de vioară la Şcoala generală de muzică din Brăila, iar un an mai târziu – la Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău. În 1980 devine profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, unde a avut elevi mulţi dintre viitorii solişti apreciaţi – Marina Florea, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Adrian Enache, Cătălin Crişan, Nicola, Paula Mitrache, Miki, Ozana Barabancea şi alţii.Pe parcursul anilor ’80 a lansat numeroase şlagăre: “Luna”, “Ce frumos am visat”, “Voi, oameni”, “Să crezi în dragostea mea”, “Nu ştiu cum m-am îndrăgostit”, “De-ar fi să vii”, “Să fim copii”, “Viaţa începe cu tine”, “Nu, nu mai vreau să ştiu”, “Zborul vântului”, “Tu nu vei ştii niciodată”, “Marea”, “Cineva te iubeşte”, “Haide spune!”, “Adevărul florilor”, “Să învingă dragostea”, “Iartă”, “De câte ori îţi spun la revedere”, “A doua zi”, “Pentru voi, muguri noi”, “Toţi tinerii pot fi prieteni”, “Acasă”, “Cât as fi vrut să te chem”, “Lumina din cuvânt”, “Clipe ce dor”, “Eu nu te-am uitat”, “Fericirea are chipul tău”, “Dacă totuşi vei pleca”, “Cântă iubirea”.În octombrie 1989 a susţinut mai multe concerte la Sala Polivalentă, la Baia Mare, Cluj şi Turda, la Sala Radio. În 30 octombrie a fost lansat LP-ul “Pentru voi, muguri noi”, iar două zile mai târziu, în 1 noiembrie, artista a murit, la doar 34 de ani. 

Autorul știrilor

Karla Lucuță

- realizator emisiuni radio pe Focus Fm de peste 11 ani
- realizator emisiuni de divertisment pe Focus TV
- prezentator evenimente şi artist de muzică de petrecere

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu