Actualitate

(FOTO) „Noaptea Muzeelor”, un adevărat succes la Buzău! Ce arată bilanțul

„Noaptea muzeelor” s-a dovedit a fi și anul acesta un adevărat succes. Mii de buzoieni au ajuns, sâmbătă seara, la muzeu și s-au bucurat de toate momentele pregătite special pentru acest eveniment. Printre altele, a fost o expoziție de costume populare chinezești, organizată în colaborare cu Ambasada Chinei în României și care l-a adus la Buzău și pe Excelența Sa Ambasadorul Republicii Populare China, Han Chunlin.

„O nouă seară la superlativ la Muzeul Județean Buzău! O nouă ediție a Nopții Muzeelor în care toată lumea a fost la înălțime: publicul, partenerii, voluntarii, angajații instituției muzeale! Centralizarea datelor ne arată că la sediile participante au fost înregistrate peste 2200 de vizite!”, a scris, pe pagina de Facebook, directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Vizitatori nu au fost doar la sediul central, ci și la „Muzeul Chihlimbarului” din comuna Colți, unde zeci de oameni au venit să vadă bogățiile din adâncuri care se regăsesc în acest muzeu unic în țară. La Colți nu au ajuns doar buzoieni, ci și oameni sosiți tocmai de la Constanța sau Iași special să admire chihlimbarul.

Aceștia s-au bucurat de unicitatea exponatelor de la Colți, dar și de călătoria culturală pe acorduri muzicale oferite de interpretele de muzică populară.

De asemenea, și Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă” a fost gazda celor care au vrut să vadă filmul documentar „Oamenii satelor”, realizat de Patricia Marina Toma.

După ”Noaptea muzeelor”, sâmbătă seara, mediul online a fost „bombardat” de fotografii de la muzeele buzoiene.