Actualitate

(FOTO) Noi măsuri de siguranță pe DN2 E85. Ce rol au stâlpii flexibili apăruți în zona parapetelor

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a început să instaleze pe DN2 E85 mai mulți stâlpi flexibili, pe axul drumului. Primii stâlpișori au fost montați în zona parapetelor și au un rol de presemnalizare a acestora. Practic, aceștia ar trebui să îi atenționeze pe conducătorii auto că urmează o porțiune de drum unde sensurile de mers sunt separate.

sursa foto: DRDP Buzău

Astfel de stâlpi au mai existat, dar au fost distruși în urma accidentelor rutiere înregistrate. De data aceasta, s-a luat decizia ca distanța pe care sunt montați să fie mai mare. Prima zonă în care au fost amplasați este între Buzău și Rm. Sărat, acolo unde luna trecută a fost înregistrată și o tragedie. O tânără și-a pierdut viața chiar în ziua în care împlinea 19 ani, după ce s-a izbit de parapet cu mașina, după care s-a răsturnat. Șansa News a scris despre acest subiect aici.

În plus, reprezentanții DRDP Buzău anunță că astfel de stâlpi vor fi montați în perioada următoare și în zone unde nu există parapete, dar unde au loc frecvent accidente de circulație.

”Acordăm o atenție sporită DN2 E85, iar astfel de stâlpi flexibili vor fi montați în mai multe zone unde au loc frecvent accidente rutiere. Vrem în acest fel să le atragem atenția conducătorilor auto că este o zonă periculoasă și să conducă prudent, pentru a se evita orice risc”, a declarat, pentru Șansa News, Mirela Copariu, purtător de cuvânt al DRDP Buzău.

Aceasta a mai subliniat că stâlpii sunt igienizați periodic, astfel încât să fie vizibili inclusiv pe timp de noapte. Lucrările vizează sectoare din drumul național atât de pe raza județului Buzău, cât și din Vrancea.