Actualitate

”Muzeul groazei” ajunge la Buzău. Cum vor învăța tinerii să evite sclavia modernă

sursa foto: Facebook Aurora Martin

20 de județe ale țării sunt vizitate, în această perioadă, de un muzeu mobil, care iese din tiparele cunoscute. Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne, un microbuz în interiorul căruia sunt imagini cu victimele traficului de persoane și pot fi audiate povești reale ale acestora, vrea să ajungă la cât mai mulți oameni, astfel încât aceștia să evite să cadă pradă traficanților de carne vie. Poveștile ce pot fi ascultate sunt șocante și au rolul de a-i conștientiza pe tineri în așa fel încât numărul victimelor traficanților de persoane să scadă.

Proiectul a fost inițiat de Aurora Martin, cunoscută luptătoare împotriva discriminării de orice fel și pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei. De altfel, ea însoțește caravana și discută cu tinerii despre cauze, efecte, modul de recrutare și metodele de evitare.

Publicul țintă, în acest an, îl reprezintă copiii din centrele aflate în subordinea direcțiilor de protecția copilului, iar la Buzău caravana va ajunge vineri, 12 mai, la ora 12.00.

”Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne a pornit din nou la drum, într-un adevărat maraton, traversând țara de la Nord(est), la Sud, de la Botoșani la Giurgiu, trecând prin 13 orașe, pentru a întâlni circa 600 de copii instituționalizați. Parteneri în acest proiect sunt: Asociația Institutul Bucovina, Centrul de Advocacy și Drepturile Omului, International Institute for Human Security, Institutul Pontifical Oriental din Vatican, Womanity for All”, arată Aurora Martin.

În afară de poveștile pe care le vor afla și mesajele pe care le vor auzi, copiii vor participa și la un concurs. Este vorba despre un concurs de mesaje, la care vor participa copiii din sistemul de protecție din toate cele 20 de județe vizitate de caravană pe parcursul acestei luni. Câștigătorii urmează să fie anunțați pe 1 iunie.