Actualitate

(FOTO) Noul concept „Teatru la Conac” a pornit cu dreptul. Buzoienii s-au îngrămădit la primele spectacole

Avanpremiera spectacolului „Fiecare lucru e minunat” după ”Every Brilliant Thing” de Duncan MacMillan, cu Denis Imbrescu în rol principal și în regia lui Mircea Anghel, a fost un adevărat succes. Sala Studio de la Vila Albatros, proaspăt amenajată, a devenit neîncăpătoare, iar spectatorii au rămas impresionați de calitatea spectacolului. S-a râs, s-a plâns, iar în final a rămas întrebarea „Lupți sau cazi?”

Weekend-ul acesta, Vila ”Albatros” din municipiul Buzău, care i-a aparţinut fostului prim-ministru conservator Alexandru Marghiloman, a devenit gazda unor spectacole de teatru unice, astfel că livingul Vilei Albatros s-a reinventat, devenind o sală studio, unde au avut loc două avanpremiere ale spectacolului „Fiecare lucru e minunat”, în interpretarea actorului Denis Imbrescu.  Intrarea a fost liberă, iar buzoienii s-au înghesuit să își procure invitațiile și să se prezinte la conac, astfel că biletele au fost sold-out pentru ambele seri, ba mai mult decât atât, cererile au depășit numărul locurilor din sală.

Piese de teatru cu conținut de calitate, adaptate vârstei publicului și relevante pentru pasiunile și interesele pe care le au buzoienii – acestea sunt premisele de la care pornește noul concept „Teatru la Conac”. Iar rețeta s-a dovedit a fi una de succes.

„Am trăit poate cele mai frumoase două zile din viața mea. Îmi doream ca spectatorii să îmbrățișeze acest spectacol și să plece schimbați de la teatru. Am rămas plăcut surprins că după reprezentația de sâmbătă, toată ziua de duminică oamenii treceau pragul Vilei Albatros și întrebau de invitații. Asta m-a bucurat teribil. Acum pregătim premiera și vreau ca acest spectacol să se joace cât mai mult, iar spectatorii să ajungă să-și dorească să-l vadă de mai multe ori. Păstrez capul plecat, dragostea de teatru și de oameni și sper, ca în final, cu toții să alegem să luptăm” a declarat Mircea Anghel, regizorul spectacolului.

Sală studio are o capacitate de maxim 60 de locuri și poate fi folosită în mod clasic, cu scenă de tip italian sau în stil arenă, fiind gândită pentru a promova educația prin cultură, într-un «teatru de laborator», conceptul adresându-se tinerilor și nu numai.

Premiera spectacolului „Orice lucru este minunat” este programată pentru 17 decembrie, iar intrarea este în continuare liberă. Biletele pot fi procurate de la Vila Albatros, zilnic, între orele 9.00 – 20.00.